UA | RU
Іван Павленко Журналіст, політичний оглядач info@regionews.ua
20 жовтня 2020, 13:00

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме партію Зеленського на Прикарпатті

Чиновники та головлікарі - саме на цих людей зробили ставку в івано-франківському обласному осередку «Слуги народу»
Чиновники та головлікарі - саме на цих людей зробили ставку в івано-франківському обласному осередку «Слуги народу»
Фото: Facebook

RegioNews завершує проєкт, в якому розповідає про те, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії. На черзі – Прикарпаття.

Всі перші номери у територіальних виборчих списках віддано функціонерам від медицини та представникам владної вертикалі. Отже саме вони з великою ймовірністю пройдуть в Івано-Франківську обласну раду на залишках рейтингу "Слуги народу".

На фото: Надія Левконович

Перший кандидат виборчого списку "Слуги народу" на виборах до облради Надія Левконович є керівником обласного передвиборчого штабу партії. Крім того, вона - відома підприємиця та власниця агенції нерухомості. В минулому Левконович працювала помічницею нардепа від "Нашої України" Миколи Яковини. А її син Юрій нині є кандидатом у депутати Івано-Франківської міської та районної рад.

На фото: Ігор Рудко

В територіальному окрузі №1 області першим "зеленим" кандидатом йде директор обласної стоматологічної поліклініки Ігор Рудко, який за сумісництвом працює в місцевому університеті, а також займається підприємництвом. У його власності та власності його родини є нерухомість як у Івано-Франківську, так і у Києві та передмісті столиці.

Список пропрезидентської партії в окрузі №2 очолює Назар Косаревич – начальник відділу з питань бюджету та обласних програм виконавчого апарату Івано-Франківської облради. Косаревич називає себе експертом з виборчого права. В минулі роки він працював помічником депутата Верховної Ради минулих скликань Володимира Шкварилюка, котрий перебував у лавах "Батьківщини" та "Народного фронту".

В ТВО №3 Івано-Франківщини очільником списку "Слуги народу" є Сергій Гаєвський, який працює головою Тлумацької РДА. 30-річний Гаєвський починав як профспілковий лідер ще під час навчання в університеті. А потім, пройшовши через партії Тигіпка "Сильна Україна" та "УКРОП", став депутатом міськради Івано-Франківська, помічником нардепа-"укропівця" Віктора Шевченка та, нарешті, головою райдержадміністрації.

На фото: Марія Савка

Округ №4 на Прикарпатті партія президента віддала під опіку Марії Савки - першої заступниці голови ОДА. Савка не вперше ввійшла в чиновницький статус, адже вона керувала сільськогосподарським напрямком в облдержадміністрації ще в середині 2000-х, а потім – і під час каденції попереднього президента Петра Порошенка. В перерві ж між роботою на держслужбі займала керівні посади на сільгосппідприємствах області.

Назарій Кизимишин, заступник начальника Богородчанського управління підземного зберігання газу, очолив список "Слуги народу" у територіальному виборчому окрузі №5. Кандидат є аспірантом кафедри економічної кібернетики Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Кизимишин також, як і його колега у ТВО №2 Назар Косаревич, пройшов "горнило" роботи на нардепа Шкварилюка.

Ще один заступник голови Івано-Франківської ОДА йде на чолі "зелених" кандидатів в окрузі №6. Василь Івасик починав при СРСР у комсомолі. Потім був у КДБ та СБУ, а в 2000-х перейшов у приватний сектор. Але ненадовго – через пару років повернувся у "силовики". Останні роки, до призначення в ОДА, працював в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

В ТВО №7 перший номер партійного списку керівництво "Слуги народу" довірило Василині Марусин, яка працює звичайним лікарем-терапевтом у Ворохтянській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Хоча ще зовсім недавно Василина Павлівна була головним лікарем комунального закладу "Ворохтянський обласний кістково-туберкульозний санаторій "Смерічка". Очолює Фонд підтримки підприємництва міста Яремче.

На фото: Олександр Мензатюк

Директор ТОВ "Тріумф" Олександр Мензатюк очолив список президентської партії в окрузі №8. Свого часу Мензатюк вже був міським депутатом в Коломиї від партії "УДАР" і головою постійної комісії з питань молодіжної політики, розвитку фізкультури і спорту, соціального захисту, охорони здоров’я, материнства і дитинства Коломийської міськради.

В 9-му територіальному виборчому окрузі Франківщини "слуг" представлятиме Остап Грищук – ще один головний лікар, на цей раз обласної клінічної лікарні, який крім цього також є бізнесменом – підприємства, в яких він був чи залишається учасником, займаються постачанням ліків у медичні заклади області. А дружина головлікаря Наталія Грищук, як випливає з розслідування "Антикорупційної платформи", є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Сімедгруп". Це приватний клінічний лікувально-діагностичний центр, котрий працює на території обласної клінічної лікарні.

Останній 10-й округ Прикарпаття, перш за все, виборюватиме заступник директора ТОВ "Галицька марка" Назар Перкатюк. Він – колишній "регіонал", був заступником голови фракції Партії регіонів у Косівській райраді в часи президентства Януковича. Але потім його бачили в компанії людей, що опікувалися організацією в 2016 році антикорупційного Форуму Саакашвілі у Івано-Франківську. А нині Перкатюк перебуває в орбіті керівників партії "За майбутнє".

Читайте також: "Зелені" кандидати. Хто представлятиме президентську партію на Хмельниччині

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме партію президента на Рівненщині

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме партію президента у Київській області

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме президентську партію на Волині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Тернопільщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Львівщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського в Києві

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Вінниччині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Одещині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Сумщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

"Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33
На Харківщині ППО знищила російський дрон
03 травня 2024, 20:07
Маніпуляція РФ: дії ТЦК загрожують зупинці роботи онкоцентру у Львові
03 травня 2024, 19:52
РФ атакує на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках – дані Генштабу за добу
03 травня 2024, 19:27
Росія атакувала бомбами приватний сектор Харкова: 1 людина загинула, 2 отримали травми
03 травня 2024, 19:05
Росіяни били по Дніпропетровщині артилерією і дронами, є поранений — фото наслідків обстрілів
03 травня 2024, 18:43
У ЗСУ розповіли, скільки разів РФ застосувала хімічну зброю на фронті
03 травня 2024, 18:27
На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами
03 травня 2024, 18:24
Українським банкам і ломбардам заборонили приймати в заставу дрони та тепловізори
03 травня 2024, 18:12
У Херсоні продовжили час руху міського транспорту — графік
03 травня 2024, 17:54