UA | RU
Іван Павленко Журналіст, політичний оглядач info@regionews.ua
08 жовтня 2020, 17:00

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме партію президента у Київській області

Київщина є одним з ласих шматків української території, і на виборах тут концентрують свої зусилля потужні політичні гравці та бізнесові групи. Тому не дивно, що у списки президентської партії на перспективні місця потрапили багато «колишніх» - у всіх кольорах політичної райдуги
Київщина є одним з ласих шматків української території, і на виборах тут концентрують свої зусилля потужні політичні гравці та бізнесові групи. Тому не дивно, що у списки президентської партії на перспективні місця потрапили багато «колишніх» - у всіх кольорах політичної райдуги

Київська область продовжує проєкт RegioNews, в якому розповідається, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії.

Головування в обласній організації партії "Слуга народу" зміг вибороти Олександр Дубінський – нардеп-мажоритарник, якого відносять до так званої "групи Коломойського". Втім, сказати, що Дубінський отримав вплив на всю територію області, не можна – у переважній більшості районів його вплив виявився доволі формальним. Але на перспективні місця в список до облради, поруч з колишніми "регіоналами", "батьківщинцями" та "радикалами", він зміг-таки поставити кількох своїх соратників.

На фото: Олександр Дубінський

Першим кандидатом єдиного партійного списку на виборах до Київської обласної ради є, власне, сам Олександр Дубінський. Він є доволі відомою з медійної точки зору особою, оскільки довго працював на каналі "1+1" ведучим телешоу, а після того, як став нардепом, є частим гостем політичних шоу і взагалі багато уваги приділяє власній розкрутці.

Окрім Дубінського в списку "Слуги народу" присутні кілька працівників холдингу "1+1". І з огляду на те, що дехто з них у територіальних списках партії перебувають на перших позиціях, вони цілком можуть розраховувати на проходження до облради.

Так, журналіст проекту журналістських розслідувань "1+1" Володимир Тимофійчук, який водночас є помічником нардепа, йде першим номером у окрузі №8. Територіально цей округ розташований там, де по мажоритарці обрався до парламенту сам Дубінський і який він продовжував "окучувати" після обрання. Що автоматично підвищує шанси і Тимофійчука. Сюди входять Васильків, Обухів, Миронівка, Кагарлик, Богуслав, Українка та Ржищів.

Ще один "плюсівець", Ігор Колтунов, буде першим номером в територіальному бюлетені у окрузі №6, який включає Ірпінську, Вишневу, Борщагівську, Білогородську, Коцюбинську та Дмитрівську громади. Колтунов – один з журналістів проєкту "Гроші" на "1+1", який часто виступає у жанрі провокативної журналістики. Перші місця у територіальних списках є й у помічників нардепа Дубінського. Серед них – Денис Січевий. Він рушить першим номером по 9-му ТВО, до якого входять Фастів, Боярка, Глеваха, Калинівка та інші суміжні населені пункти.

А от по 5-му територіальному округу, який включає Бучанську, Макарівську, Бородянську Гостомельську, Немішаївську та Пісківську громади, йде Вадим Геращенко - людина, яку Google згадує як помічника нардепа Ярослава Москаленка у 2012 – 2014 роках. Колишній "регіонал" Москаленко є дуже впливовою на Київщині особою, його вотчиною вважається Вишгородський район, а зараз він очолює обласний осередок партії "За майбутнє" - політпроєкту Ігоря Палиці та Ігоря Коломойського. Повертаючись до Геращенка, варто також додати що він є власником компанії "Альянс краси", що займається виробництвом косметики.

Цікавий персонаж йтиме першим номером "слуг" і по 7-му округу, який включає громади нинішнього Вишгородського та Іванківського районів, а також місто Славутич. Це Роман Буковський - доволі заможний бізнесмен, спонсор і благодійник. Буковський очолює будівельний бізнес, який був створений його батьком, та вже ставав депутатом від "Опоблоку", куди, за чутками, його привів колись той самий Москаленко. Першим номером 4-го округу, центром якого є місто Бровари, став ще один партійний спонсор, підприємець Сергій Потрясаєв. Щоправда, він до "зеленої" команди перейшов не від "біло-блакитних", а від "біло-сердечних" - членом саме "Батьківщини" цей кандидат був донедавна, а заробляє свої статки Потрясаєв у аптекарському бізнесі.

Потрапив у списки на почесне перше місце й колишній соратник Олега Ляшка Олександр Поляруш. Він є заступником міського голови Білої Церкви і висувається, відповідно, по округу №1, центром якого і є це найбільше місце столичного регіону. Міські знавці говорять, що Поляруш є одним з найзаможніших білоцерківців, про що може свідчити хоча б великий автопарк кандидата. Однак на публіку чиновник свої статки не виставляє, намагаючись бути "хлопцем з народу".

По округу №2, що включає Сквирську, Тетіївську, Рокитнянську, Таращанську, Ставищенську, Узинську, Володарську, Гребінківську та інші громади на півдні Київщини, першим номером йде підприємець Станіслав Вихор, який працює юристом у ПП "Сербинівське". Зрештою, по Бориспільському округу (ТВО №3) першим номером йде Геннадій Слепцов, який працює заступником директора ТОВ "Гамма консалт". Він колись був депутатом Бориспільської райради від Партії регіонів, а також в часи президентства Віктора Януковича рахувався радником голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка.

Читайте також: "Зелені" кандидати. Хто представлятиме президентську партію на Волині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Тернопільщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Львівщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського в Києві

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Вінниччині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Одещині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Сумщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

"Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Смерть від рук вітчима: житель Миколаївщини забив 6-річного пасинка
20 квітня 2024, 01:24
В ДТП біля Львова загинув 12-річний велосипедист
20 квітня 2024, 00:32
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36
У Синельниковому росіяни обстрілом вбили цілу родину, вижив лише 6-річний хлопчик
19 квітня 2024, 20:01
Зеленський прибув на місце ракетного удару у Дніпрі
19 квітня 2024, 19:45
На Одещині працювала ППО: що вдалося збити військовим
19 квітня 2024, 19:33
На Дніпропетровщині посадовиця ДПС "звільнила" підприємця від податків на майже 55 млн грн
19 квітня 2024, 19:20