UA | RU
Іван Павленко Журналіст, політичний оглядач info@regionews.ua
22 вересня 2020, 17:00

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Вінниччині

«Глибина проникнення» партії «Слуга народу» у Вінницькій області є доволі суттєвою, відтак, за словами керівниці обласної парторганізації Ірини Борзової, ЗеКоманди змагатимуться за представництво у 46 об'єднаних територіальних громад з 63-х, що утворюються в регіоні
«Глибина проникнення» партії «Слуга народу» у Вінницькій області є доволі суттєвою, відтак, за словами керівниці обласної парторганізації Ірини Борзової, ЗеКоманди змагатимуться за представництво у 46 об'єднаних територіальних громад з 63-х, що утворюються в регіоні
Фото: Facebook

RegioNews продовжує проєкт, в якому розповідає про те, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії. На черзі – Вінниччина.

Вінницька "Слуга народу", як відомо, перебуває під впливом родини Борзових. І передусім – Наума Барулі, який є багаторічним партнером Володимира Зеленського та його команди по КВК, "Лізі сміху" та кіно- і телепроєктам. Також Баруля довго був наближеним до тіла Олександра Маслякова. А нинішньому голові Вінницької ОДА Сергію Борзову та лідерці місцевої організації партії Ірині Борзовій він доводиться, відповідно, тестем і татом.

Міський та обласний список

Отже, Сергія Борзова висунуто №1 міського списку "Слуги народу" і претендентом на посаду мера Вінниці. Він дійсно має певну популярність у місті, адже довгий час також працював у шоубізнесі і знаний тут як директор команди КВК "Вінницькі перці".

На фото: Сергій Борзов

Втім, після багаторічного керівництва командою, а потім і роботи у російському творчому об'єднанні "Олександр Масляков і Компанія", в 2014 році Борзову пощастило втрапити у адміністративно-управлінський струмінь. Він отримав призначення заступником Державного управління справами. А в 2019-му, коли Зеленський став президентом, Борзова підняли на один щабель, зробивши керівником ДУС.

Однак менше чим через рік Борзова своїм указом Зеленський відправив главою ОДА у Вінницю – ніби Борзов сам попросився "піднімати малу батьківщину". Хоча на цей рахунок є й інші, менш компліментарні для нинішнього очільника області, версії. Як би то не було, але завданням Борзова на місцевих виборах є реалізувати наявний на сьогоднішній день рейтинг "Слуги народу" у 15% і завести загін депутатів у Вінницьку міськраду.

З цікавих учасників місцевого списку "зелених" кандидатів можна відзначити також шоумена Олександра Теренчука, знаного як учасника команди "Вінницькі перці" та одного з провідних акторів телешоу "Одного разу під Полтавою".

На фото: Олександр Теренчук

Крім цього в міському списку "Слуги народу" йде генеральний директор компанії "Промавтоматика Вінниця" Михайло Ганчук, архітектор Віталій Плясовиця, танцівниця Діана Подолянчук, підприємець-благодійник Сергій Пліхта та учасник АТО і меценат Костянтин Корженко.

Список "Слуги народу" у Вінницьку облраду вестиме Володимир Мазуренко, який є полковником авіації і членом екіпажу найбільшого в світі вантажопідйомного літака Ан-225 "Мрія". На другій позицій обласного списку - кума Борзових Наталя Заболотна, яка також "за сумісництвом" є й першою заступницею голови ОДА. Допомагатиме виборювати процент "Слуги народу" і відомий у Вінниці лікар-ортопед зі значним науковим бекграундом Володимир Костюк. Відомо, що він за 30 років медичної кар’єри провів більше 10 тисяч операцій, видав більше 20 наукових праць, став співавтором трьох медичних посібників і навчальної книги.

Хто йтиме до ключових ОТГ

Потужний загін сформували "слуги" і на виборах голів та членів ОТГ по всій області, закривши своїми кандидатами 46 з 63-х об’єднаних територіальних громад. Звісно, далеко не всі претенденти є знаними і популярним и у своїх громадах. Втім, дехто цілком може претендувати на перемогу.

Один з таких – діючий голова Іллінецької ОТГ Володимир Ящук. Він відомий тим, що за його каденції у місті відкрилися кілька інноваційних виробництв. Від "Слуги народу" балотуватиметься також чинний міський голова Козятина Олександр Пузир, який минулого разу висувався від "Батьківщини". Місцеві журналісти стверджують, що Пузир має досить великий антирейтинг, адже не зміг за роки своєї каденції довести свої господарські здібності і впорядкувати місто. Це може завадити йому переобратись.

У Бершаді діючого міського голову також підтягнули під прапори "Слуги народу". Михайло Кольченко керує містом з 2006 року. Останній раз, у 2015 році, він обирався від Аграрної партії, тепер має шанси вибороти й мандат голови Бершадської ОТГ.

Серед інших кандидатів на посади голів ОТГ багато представників так званої номенклатури: хтось працює у міській раді, хтось – у службі зайнятості. В декого за плечима кілька каденцій сільського або селищного голови, а дехто – постійно депутат. Серед "зелених" висуванців – чимало тих, хто вже пробував свої сили на виборах різних рівнів. Вражає також й калейдоскопічність їхнього партійного минулого кандидатів – у вінницьку "Слугу народу" вливаються колишні члени як відомих, так і екзотичних партій. А деякі взагалі мають у схронах і по кілька партійних квитків.

Загалом, такий принцип формування команди є абсолютно традиційним для будь-якої партії влади, в яку після перемоги вливаються "перевірені кадри". Просто на актуальному прикладі Вінниччини цей феномен є особливо помітним.

Читайте також: "Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Одещині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Сумщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

"Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності