UA | RU
Іван Павленко Журналіст, політичний оглядач info@regionews.ua
28 вересня 2020, 13:00

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського в Києві

Скандал з «зеленим» червоним корпусом університету Шевченка надав висуненню кандидатів від президентської «Слуги народу» особливого забарвлення і дозволив залучити до цього заходу додаткову увагу. При цьому він дещо затьмарив саму подію і відволік увагу від того, ким же саме «слуги» наповнили свій київський список.
Скандал з «зеленим» червоним корпусом університету Шевченка надав висуненню кандидатів від президентської «Слуги народу» особливого забарвлення і дозволив залучити до цього заходу додаткову увагу. При цьому він дещо затьмарив саму подію і відволік увагу від того, ким же саме «слуги» наповнили свій київський список.
Фото: Facebook

Київ став продовженням проєкту RegioNews, в якому розповідається про те, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії.

Отже, кандидатка в столичні мери від ЗеКоманди Ірина Верещук не буде очолювати загін "Слуги народу" до Київради, і це стало своєрідною сенсацією. Хоча традиційно саме претенденти на мерське крісло, як найбільш рейтингові персонажі, тягнуть на собі в ради інших, менш відомих членів команд.

Але в Києві вирішили зрадити цьому принципу, що викликало вал припущень про природу цього феномену. Втім, виразної версії, окрім тієї, що Верещук з її ймовірними мізерними відсотками намагаються дистанціювати від загального реноме партії, яку кандидатка-невдаха може потягнути за собою на дно, немає.

Тож першим номером київського міського списку президентської політсили стала дружина міністра закордонних справ Дмитра Кулеби - Євгенія Кулеба, яка також відома своєю волонтерською діяльністю та створенням скверу героїв Небесної Сотні в районі Михайлівської площі у столиці.

Другий номер списку - Михайло Присяжнюк, який є юристом та веде на каналі СТБ шоу сімейних драм для домогосподарок "Один за всіх". Примітним є той факт, що у серпні Присяжнюк обмінявся публічними компліментами з лідером іншої політсили, яка претендує на місця в Київраді, - Андрієм Пальчевським. Останній навіть запросив Михайла у свою команду, хоча це запрошення прочиталося спостерігачами як певний троллінг з боку кандидата у мери.

Відома в минулому спортсменка Олена Говорова посіла третю позицію у списку. Раніше Говорова спеціалізувалася на стрибках у довжину та потрійних стрибках і ставала призером Олімпійських ігор 2000 року. А зараз вона опановує мистецтво можливого у канцелярії президента на посаді радника голови Офісу з питань спорту. Власне, наближеністю до керівника ОП Андрія Єрмака, напевне, і пояснюється потрапляння Олени у столичний список "Слуги народу".

Наступний претендент на депутатство – молодий активіст, який працює на дуже популярному і прибутковому нині напрямку по боротьбі з незаконними забудовами - Юрій Федоренко. В його активі навіть є грамота від міського голови Києва Віталія Кличка.

Київський букініст і антиквар Владислав Трубіцин закриває першу п’ятірку виборчого списку. Владислав, окрім іншого, є невтомним захисником київського книжкового ринку "Петрівка", який намагаються перетворити на більш відповідне духу часу торжище. Ставши депутатом, він неодмінно добиватиметься, аби ринок і робочі місця для книжних торгівців були збережені.

З цікавих учасників другої п’ятірки списку можна відзначити Зоряну Скалецьку, яка відзначилася під час своєї недовгої каденції на посту міністра охорони здоров’я добровільною ізоляцією в санаторії на Полтавщині, куди привезли перших евакуйованих з Китаю громадян України і де місцеві мешканці влаштували їм дикунську розправу.

Ще одна телевізійниця серед "зелених" кандидатів - голова Експертної ради Української телевізійної академії Вікторія Бурдукова, котра також є продюсеркою шоу "Ревізор" та "Страсті за Ревізором". В них, до речі, знімався і один з найвідоміших нардепів від "Слуги народу" Микола Тищенко. Ймовірно, саме йому та його близькості з Єрмаком Бурдукова і має завдячувати своєму місцю в десятці.

До речі, сам Микола також буде фігурувати у кандидатському списку столичних "слуг". Але за межами прохідної частини, адже йому мандат депутата Київради малоцікавий з огляду на наявність нардепського значка. Між тим, своєю участю у виборчому списку Тищенко може додати виборчим змаганням яскравості та "перчинки", якщо влаштує якийсь перформанс типу танцювання дупою у салоні машини.

Але Тищенко, окрім мистецьких нахилів, також, подейкують, грає непересічну роль у політичних розкладах "зелених" в Києві. Власник "Велюру" навіть може стати головою Київської міської державної адміністрації. Принаймні, посвячені у київську політику люди говорять, що існуючий "договірняк" між Кличком та ОП в особі Єрмака цілком передбачає таку можливість. Тим більше що амбіції ресторатора, телеведучого та політика у нього весь час залишаються незадоволеними. То Тищенку не дозволили стати кандидатом від "СН" у мери Києва, то перекрили шлях у мінську ТКГ

Читайте також: "Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Вінниччині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Одещині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Сумщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

"Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Модернізовані F-16 дадуть змогу знищувати російські Су-35, — експерт про перелом у війні
28 квітня 2024, 19:00
За тиждень РФ втратила понад 6500 солдат та майже 850 одиниць техніки
28 квітня 2024, 18:00
У ДТЕК повідомили, скільки разів РФ атакувала українські ТЕС
28 квітня 2024, 17:30
Українські розвідники знищили нову російську антидронову РЛС вартістю 100 тисяч доларів
28 квітня 2024, 16:52
У Запоріжжі росіяни атакували промисловий обʼєкт – ОВА
28 квітня 2024, 16:09
Ситуація загострилась: Сирський пояснив, що відбувається фронті
28 квітня 2024, 15:52
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29
Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами, загорівся приватний будинок
28 квітня 2024, 14:55
Серйозна ДТП біля Львова: легковик влетів у вантажівку
28 квітня 2024, 14:35
У Запоріжжі прогриміли кілька вибухів: видно стовп диму
28 квітня 2024, 13:49