UA | RU
15 вересня 2020, 12:00

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

У Чернівцях буковинська команда партії «Слуга народу» представила «ядро», яким спробує «пробити мури» обласної та міської рад
У Чернівцях буковинська команда партії «Слуга народу» представила «ядро», яким спробує «пробити мури» обласної та міської рад

RegioNews продовжує проєкт, в якому розповідає про те, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії. На черзі – Буковина.

Представлення місцевої "ЗеКоманди" відбулося з другої спроби. Перша планувалася помпезною, в розкішному залі Резиденції митрополитів Буковини і Далмації центрального корпусу Чернівецького національного університету і за участі президента. Але Володимир Зеленський у запланований день поїхав не до Чернівців, а у Хмельницький, тож і буковинське представлення тоді скасували. А провели його пізніше і не так урочисто.

Вісьмох майбутніх кандидатів до Чернівецької обласної та міської рад, а також одного - на міського голову і одну – на голову ОТГ, а ще "Стратегію розвитку Чернівців" представили на відкритому майданчику – літній терасі тенісного клубу. З "високих гостей" заходу були народна депутатка, колишня вчителька початкових класів Олена Лис, згодом у кулуарах був помічений і нардеп, виходець із місцевих журналістів Георгій Мазурашу. Лис традиційно для кожної політсили наголосила на унікальності власної партії та її планів, а сам план оголосив партійний висуванець у чернівецькі мери Віталій Другановський.

Обіцянки-цяцянки від "слуг народу"

Пріоритетні завдання партії, оголошені ним, не вирізняються оригінальністю. Як і цілі покоління різношерстих "попередників", "слуги народу" обіцяють відкриття пунктів пропуску на кордоні з Румунією (КПП "Дяківці", "Красноїльськ", "Руська", "Шепіт"), збільшення кількості туристів у Хотині в 2030 році до мільйона людей щороку, створення нових туристичних об'єктів в дністровських громадах, комплекс протипаводкових заходів для боротьби з повінню, а також створення комплексів складських приміщень довготривалого зберігання продукції сільського господарства на 200 тисяч тон.

Не обійшлося і без використання гостроактуальних тем. Оскільки Чернівці останнім часом постійно потерпають від мало не щотижневих аварій на потріпаному життям водогоні, Другановський розповів про стратегію на 10 років "Питна вода з крану для чернівчан": "Місто потребує комплексної реконструкції системи водопостачання. Я хочу, аби чернівчани мали справжню питну воду. Більшість європейських міст цю проблему вже подолали. Вірю в чернівчан та вірю в Чернівці". Ну, якась така "стратегія".

Це, як уявляється партії "Слуга народу", мало би втілюватися новим мером і його командою, а для втілення всіх цих стратегічних обіцянок-цяцянок залишилася дрібниця - провести "зелених" кандидатів у міськраду та зробити Другановського міським головою Чернівців, що як вже писав RegioNews, є завданням, м’яко кажучи, дуже проблематичним.

Майбутні кандидати

На фото: Наталя Катрюк

Отже, окрім вищезгаданого претендента в мерське крісло журналістам представили чотирьох майбутніх кандидатів до обласної ради, чотирьох – до міської, а також одну висуванку на голову однієї об’єднаної громади - Мамаївської ОТГ, де від провладної партії балотуватиметься Наталя Катрюк. Раніше вона була селищною головою смт Лужани, яке увійшло до Мамаївської ОТГ, і там здобувала перемогу у 2015-му від партії "Батьківщина" (у 2017 році на виборах вже об’єднаної громади балотувалася від провладної БПП", у 2010-му - як самовисуванка, але без конкурентів, а ще раніше на посаду її успішно висувала партія "Наша Україна". Словом, пані Катрюк і сама по собі є багаторічною та досвідченою переможницею, але залучитися підтримкою влади ніколи не відмовляється.

Майбутнім кандидатом у депутати Чернівецької облради від партії "Слуга народу" є Микола Гуйтор. Він - доцент кафедри політології у Чернівецький національний університеті. Подейкують, на одних із попередніх виборів був помічений у колах штабістів Партії регіонів та навіть був заступником голови міської організації ПР, при цьому не вступивши в лави партії. У коментарі Суспільному Гуйтор сказав, що точно не пам'ятає, чи співпрацював з політичною силою Януковича та на яких умовах, оскільки консультував різні партії. А ось в "Слузі народу" вже був керівником Чернівецького обласного виборчого штабу партії.

На фото: Олексій Грушко

Ще один "зелений" кандидат у депутати облради - Олексій Волощук, свого часу був дотичний і до партії "Відродження", і до "Нашої України", сягнувши у 2008-му статусу радника тодішнього голови ОДА Володимира Куліша. А ось торік Волощук був довіреною особою кандидата в нардепи від "Слуги народу, вже згадуваного Георгія Мазурашу. До облради від президентської партії також ідуть юристка Леся Палагнюк та керівник "Агенції регіонального розвитку Чернівецької області" Олексій Грушко.

На фото: Оксана Черчел

А ось у Чернівецьку міськраду ЗеКоманда висуває Оксану Зубжицьку – голову громадської організації "Герой – Родина – Україна" та вдову загиблого в російсько-українській війні молодшого лейтенанта Віктора Редькіна. Компанію їй складатимуть керівниця комунального некомерційного підприємства "Міська поліклініка №2" Світлана Широкова, підприємець Олексій Просяний (за інформацією "Суспільного", виготовляє номерні знаки та різні устаткування до автівок та власниця перукарень і салонів краси Оксана Черчел. Раніше вона симпатизувала партії "Самопоміч" та навіть хизувалася колективними фото з Андрієм Садовим. Тепер же Черчел ходить на мітинги (наприклад, нещодавно протестувала проти карантинних обмежень) і пише петиції до міськради.

Читайте також: "Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Удари по Донеччині: окупанти вбили одного та поранили ще п'ятьох людей
25 квітня 2024, 14:31
Ворог атакував "Ураганами" Куп'янський район Харківщини: у прокуратурі показали фото руйнувань
25 квітня 2024, 14:29
Окупанти продовжують бити по Херсонщині: в Антонівці літня жінка отримала поранення
25 квітня 2024, 14:16
Росіяни у березні понад 3500 разів обстріляли прикордоння України
25 квітня 2024, 14:13
На Хмельниччині чоловік стріляв з рушниці у патрульних
25 квітня 2024, 13:43
На Дніпропетровщині ЗСУ знищили російську ракету
25 квітня 2024, 13:41
У ЗСУ викрили "крота”, який коригував ракетні удари по Харківщині
25 квітня 2024, 13:26
Поблизу Херсона окупанти обстріляли Білозерку, постраждали двоє людей
25 квітня 2024, 13:00
На Донеччині росіяни вдарили по 11 містах і селах, постраждали цивільні
25 квітня 2024, 12:36
ТЦК не будуть працювати і вручати повістки за кордоном, – Міноборони
25 квітня 2024, 12:34