UA | RU
Іван Павленко Журналіст, політичний оглядач info@regionews.ua
13 жовтня 2020, 13:00

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме партію президента на Рівненщині

У Рівненській області до списків «Слуги народу» потрапило дуже мало тих, кого називають «новими обличчями», тобто людей, які раніше не були у владі. Навпаки, рівненські «зелені» кандидати стали наочною демонстрацією того, що всі провладні партії рано чи пізно стають прихистком для чиновників різноманітного калібру
У Рівненській області до списків «Слуги народу» потрапило дуже мало тих, кого називають «новими обличчями», тобто людей, які раніше не були у владі. Навпаки, рівненські «зелені» кандидати стали наочною демонстрацією того, що всі провладні партії рано чи пізно стають прихистком для чиновників різноманітного калібру

RegioNews продовжує проєкт, в якому розповідає про те, хто і як намагатиметься отримувати довіру виборців восени цього року від президентської партії. На черзі – Рівненщина.

Список партії "Слуга народу" на виборах до Рівненської облради є напрочуд показовим в плані асиміляції партії влади під місцеве чиновництво. І навіть якщо ми побачимо в першій десятці єдиного списку "слуг" спробу створити ерзац політики нової якості, який може ввести в оману недосвідченого виборця, то вивчивши перші номери партійних списків в територіальних округах області (а саме ці особи є ймовірними майбутніми депутатами), ілюзій про "нову якість" не залишиться. Адже тут ми знайдемо керівників різних рівнів – переважно комунальних підприємств та органів державної влади.

На фото: Андрій Карауш

Перший кандидат єдиного списку Андрій Карауш є директором обласного комунального підприємства "Рівневодоканал". Він вже досить давно, хоч і не надто успішно, шукає себе у політиці. Так, у 2014 році Карауш балотувався як самовисуванець у народні депутати по мажоритарці у Рівному, але здобув менше 1% голосів виборців. Кандидат є спеціалістом у житлово-комунальному господарстві, адже до роботи у "Рівневодоканалі" він певний час працював у комунальній сфері на Кіровоградщині, яка і є його малою батьківщиною. До Рівного перебрався близько десяти років тому.

Першим номером на ТВО №1 став Володимир Рашовський - власник, керівник та засновник кількох підприємств. Сфера діяльності досить широка, від торгівлі квітами до нафтопереробки. Свою політичну кар’єру Рашовський донедавна пов’язував з "Батьківщиною" - він був депутатом однієї з місцевих рад від партії Юлії Тимошенко, а також рахувався помічником нардепа від цієї політсили. Але в 2019-му, на виборах Верховної Ради, балотувався як висуванець "Слуги народу" по 155-му виборчому округу та програв з невеликим відставанням самовисуванцю Віктору М’ялику.

На фото: Lamborghini Aventador SVJ

Рашовський опинився в епіцентрі уваги місцевої громади коли влітку минулого року засвітився за кермом спортивної автівки Lamborghini Aventador SVJ за 15 мільйонів гривень. Згодом він заперечив, що це його автівка. Хоча й виявилося, що він і справді є любителем дорогих і незвичайних машин.

"Зеленим" кандидатом №1 на рівненському ТВО №2 став завідувач відділенням у Млинівській центральній районній лікарні Віктор Красовський. Елітних автівок, на відміну від згаданого вище колеги, у родині Красовського немає – лише "Жигулі" та трактор "Т-16". Натомість є просторий будинок у Млинові на 300 квадратних метрів.

А ось перший номер в територіальному окрузі №3 партійне керівництво довірило Людмилі Мариніній - першій заступниці голови Сарненської РДА. До отримання цієї посади, Мариніна працювала в освіті, була директоркою школи. Також є чинним депутатом Рівненської облради від "Батьківщини".

Ще один лікар, на цей раз головний, очолює територіальний список "Слуги народу" в окрузі №4. Роман Шустик є керівником комунального підприємства "Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені Поліщука" Рівненської обласної ради. У 2017 році Шустика затримували правоохоронці на хабарі у 2 тисяч доларів – нібито за працевлаштування на посаду у очолюваній ним лікарні. Його навіть "закривали" на 60 діб під варту за рішенням суду, але випустили під заставу у 168 тис. грн. Але судячи з того, що справа затихла, а Роман Петрович продовжує працювати на своїй посаді, справа закінчилася нічим.

На чолі партійного списку у ТВО №5 стала Юлія Шигорева, яка працює радником голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, який на цих виборах балотується на посаду міського голови Рівного. Рік тому Шигорева звільнилася з посади керівниці рівненського міського Центру надання адміністративних послуг, яким керувала протягом чотирьох років. І мала б зайняти посаду заступниці Коваля, але була змушена вдовольнитись лише місцем радниці.

Першим номером у списку "слуг" в ТВО №6 є Олександр Коваль, який працює головою Костопільської РДА. Коваль, до того, як посісти цю посаду при президентстві Володимира Зеленського, кілька років був першим заступником голови району і деякий час навіть виконував його обов’язки. Примітно, що батько Олександра – Сергій Коваль - був керівником Костопільської РДА за часів президентства Віктора Януковича. А сам Коваль-молодший всю свою недовгу професійну діяльність здійснював виключно в цьому органі державного управління – аж з моменту закінчення вишу.

Очолити список президентської партії в рівненському ТВО №7 випала честь підприємцю Олегу Стратюку. Головний момент, який псує резюме Олега Олександровича – його робота помічником народного депутата Романа Іванісова, що був фігурантом відомого скандалу про групове зґвалтування. Стратюк, звісно, спробував "відгребти" від свого політичного патрона, який раптом став токсичним. І подав заяву на складення повноважень помічника. Але в пам’яті системи документообігу Верховної Ради цей факт залишається.

Перше місце в списку "Слуги народу" у ТВО №8 закріпили за чинним головою Рівненської районної ради Миколою Сальчуком. Він депутатствує в цій райраді ще з 2010 року. У 2015-му, коли він знову потрапив у раду, його обрали заступником голови, а у 2018-му зробили й головою органу. Сальчук пов’язаний з колишнім нардепом Юрієм Вознюком, що входив у "Батьківщину" та "Народний фронт". При цьому дружина Сальчука Оксана керує рівненським обласним управлінням юстиції.

Читайте також: "Зелені" кандидати. Хто представлятиме партію президента у Київській області

"Зелені" кандидати. Хто представлятиме президентську партію на Волині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Тернопільщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Львівщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського в Києві

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Вінниччині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Одещині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Сумщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Буковині

"Зелені" кандидати в Харкові: електоральні карлики проти велетня Кернеса

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Закарпатті

"Зелені кандидати": кого "Слуга народу" відправляє в бій із старими мерами

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Миколаївщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Херсонщині

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Запоріжжі

"Зелені" кандидати. Хто буде представляти партію Зеленського на Кіровоградщині

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Сухопутних військах назвали втрати РФ за квітень
02 травня 2024, 00:45
Житель Києва викликав поліцію, бо забув, де припаркував машину
01 травня 2024, 23:45
У Новій пошті прокоментували ракетний удар по сортувальному депо в Одесі
01 травня 2024, 23:37
Зеленський звільнив очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
01 травня 2024, 23:23
Росіяни атакували Одесу балістикою: виникла потужна пожежа, багато постраждалих
01 травня 2024, 22:51
Мер Ірпеня відсторонив першого заступника через скандал про розкрадання коштів
01 травня 2024, 21:45
У Золочеві зросла кількість поранених внаслідок авіаудару
01 травня 2024, 20:57
Росіяни продовжують атакувати на 7 ділянках фронту, найгарячіше – на Авдіївському напрямку, – Генштаб
01 травня 2024, 20:21
На Франківщині сталася масштабна пожежа: на підприємстві горів склад
01 травня 2024, 19:56
Прикордонники завдали влучних ударів по ворожих позиціях: відео
01 травня 2024, 19:21