UA | RU
21 травня 2020, 17:52

Гео Лерос: Єрмак є рушієм розвалу фракції "Слуга народу"

Він вважає, що глава ОП використовує посаду у своїх інтересах і підставляє президента
Він вважає, що глава ОП використовує посаду у своїх інтересах і підставляє президента
Фото: скріншот відео

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Гео Лерос, який раніше опублікував скандальні "плівки Єрмака", вважає, що Андрій Єрмак сприяє розвалу фракції, а також повністю паралізував роботу Офісу президента.

Про це він заявив в ефірі програми Skrypin.UA, передає RegioNews.

У мене є відчуття, що фракція розвалюється, якщо говорити як є. Я щиро впевнений, що ряд представників фракції будуть стверджувати, що все добре, але останнє засідання фракції, яке відбулося цього тижня, вперше появилося відчуття, що фракція розвалюється в цілому, і головним рушієм цього розвалу являється якраз Андрій Єрмак", - сказав Лерос.

За його словами, частина фракції, яка мислить об’єктивно, і навіть люди, які здавалося б, мали бути на стороні Єрмака, бачать цей розвал. Він також розповів, що з приходом Андрія Єрмака, робота Офісу президента була повністю зупинена.

Людина не зайнята абсолютно нічим. Якщо зустріти людей, які там ще з часів Кучми працювали, вони кажуть, що такого стану Офісу ніколи не було. Не роздаються завдання по напрямках, по пріоритетах, ніхто не зайнятий роботою. Єрмак постійно знаходиться в президента, у нього в приймальні щодня збирається десятки людей, яким він призначив зустрічі, і відбувається колапс", - стверджує Лерос.

Він зазначає, що глава Офісу президента — це не політична посада, це канцеляр, який виконує завдання президента.

Це не людина, яка може в Мінську ставити свій підпис, підставляючи всю державу, це не людина, яка повинна співбесідувати людей, чому міністри, заступники міністрів ходять туди на співбесіди, на якій підставі розділяється Київ і вирішується, що кому дістанеться”, - питає Лерос.

Він також прокоментував слова Зеленського про те, що плівками Єрмака його планували шантажувати.

У нього в руках СБУ, генпрокуратура, ДБР, дружня поліція, і президенту хтось сказав, я підозрюю що це Єрмак, що потрібно так відповісти на це питання, щоб суспільство це влаштувало. І при бажанні це легко можна розслідувати. Чому той, хто хотів шантажувати, не сидить в тюрмі?", - каже він.

За словами Гео Лероса, глобально мало хто розуміє, наскільки у відповіді президента про шантаж Єрмак його підставив. Він також розкрив роль брата Єрмака Дениса в призначенні голови "Енергоатому”.

Брат Єрмака подав рекомендацію на прем’єр-міністра Гончарука призначити нового керівника "Енергоатому”, після чого Гончарук розписав цей лист на міністра енергетики, щоб той розглянув цей лист", - говорить депутат.

Нагадаємо, 20 травня під час закритої пресконференції в Маріїнському парку президент України Володимир Зеленський заявив, що у справі так званих "плівок Єрмака" немає складу злочину.

20 травня під стінами обласних державних адміністрацій в різних регіонах представники партії "Національний Корпус” провели пікети та акції протесту з вимогою звільнення з посади керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави ОП Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади. Пізніше Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака.

31 березня Лерос опублікував документи, в яких Денис Єрмак рекомендує призначити Володимира Купчака в ДП "Енергоатом".

1 квітня Денис Єрмак визнав достовірність і справжність відеозаписів, а до Гео Лероса приїхали представники СБУ, щоб вручити повістки - здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спецтехзасобів негласного отримання інформації для відео-фіксації зустрічей Дениса Єрмака.

3 квітня детективи НАБУ в рамках кримінальної справи, яку відкрила САП за заявою нардепа Гео Лероса, допитали Дениса Єрмака, брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака. В цей же день Гео Лероса допитали в ДБР.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53