UA | RU
01 квітня 2020, 18:13

"Плівки Єрмака": СБУ відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування

Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відео-фіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України
Головне слідче управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відео-фіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України
Фото: opk.com.ua

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на пресслужбу СБУ.

"Для встановлення об’єктивної істини та притягнення винних осіб до відповідальності, під час досудового слідства Головним слідчим управлінням СБ України народному депутату Гео Леросу та іншим особам направлено повістку про виклик на допит в якості свідка у кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Водночас у пресслужбі не повідомили, кому ще були направлені повістки, окрім Лероса.

В СБУ тільки підтвердили, що сьогодні, 1 квітня, з метою вручення повістки правоохоронці прибули за місцем проживання Гео Лероса, "однак він відмовився особисто отримати повістку про виклик та запропонував звернутися до його адвоката".

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади.

Пізніше Гео Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака. Журналіст Юрій Бутусов вважає, що за скандал з Єрмаком відповість Зеленський.

Пізніше стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата глави АП Андрія Єрмака. Також НАБУ і СБУ звинувачують в участі в скандалі з Єрмаком.

САП відкрила кримінальне провадження за зверненням Гео Лероса.

30 березня стало відомо, що ДБР за фактом розповсюдження відео з братом керівника ОП розслідує кримінальну справу за чотирма статтями, а Гео Лероса викликали на допит в ДБР, який призначений на 3 квітня.

Президент Володимир Зеленський ще не вирішив, чи коментувати йому скандал з опублікованими відео. Сам Гео Лерос розповів, що скандальні відеозаписи він отримав безкоштовно 27 березня по пошті.

31 березня Лерос опублікував документи, в яких Денис Єрмак рекомендує призначити Володимира Купчака в ДП "Енергоатом".

1 квітня Денис Єрмак визнав достовірність і справжність відеозаписів, а до Гео Лероса приїхали представники СБУ, щоб вручити повістки.

У свою чергу, нардепи СН вимагають від правоохоронних органів перевірити факти в оприлюднених відео і притягнути винних до відповідальності, а не самого нардепа.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
Патрульні затримали у Києві чоловіка, який влаштував стрілянину у дворі багатоповерхівки
01 липня 2024, 11:22
РФ посилює примусову паспортизацію на окупованих територіях, використовуючи тарифи на комуналку
01 липня 2024, 11:05
На Прикарпатті у річці потонув 14-річний хлопчик
01 липня 2024, 10:46
В Одесі неповнолітня дівчина застрелила військового, — ЗМІ
01 липня 2024, 10:24
Росіяни накрили "Ураганами" Українськ на Донеччині — є загиблі та поранені
01 липня 2024, 10:13
СБУ затримала провокаторів, які готували заворушення у Києві на День Конституції
01 липня 2024, 09:57
На Херсонщині внаслідок обстрілу пошкоджена медустанова
01 липня 2024, 09:33
Росіяни завдали авіаудару по селу на Харківщині, частково зруйнований заклад освіти
01 липня 2024, 09:11
Генштаб оновив дані про втрати РФ: скільки окупантів ліквідовано
01 липня 2024, 08:47
На Київщині через ракетну атаку пошкоджена пожежна частина
01 липня 2024, 08:38