UA | RU
12 грудня 2020, 13:05

Татаров відреагував на заяву Ситника про його причетність до справи "Укрбуду"

Заступник голови Офісу президента вимагає від Ситника публічного спростування інформації
Заступник голови Офісу президента вимагає від Ситника публічного спростування інформації
Фото з відкритих джерел

Заступник голови Офісу президента Олег Татаров зажадав від директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника публічно спростувати заяви про його причетність до дачі хабара експертам МВС у справі компанії «Укрбуд».

Про це Татаров написав у своєму телеграм-каналі, пише RegioNews.

Заступник голови Офісу президента пов'язує заяви Ситника "зі своєю системною роботою по зміцненню незалежності в правоохоронних органах".

Татарів зажадав від Ситника негайно спростувати неправдиву інформацію або публічно продемонструвати суспільству докази його причетності до протиправної діяльності.

Чиновник наполягає також на незалежній міжнародній або вітчизняній експертизі будь-яких електронних, відео або аудіо даних, нібито з його участю в незаконній діяльності.

Якщо цього зроблено не буде, то вже на початку тижня Татаров обіцяє подати позов до суду проти Ситника про захист честі й гідності.

Нагадаємо, за даними Ситника, у розпорядженні НАБУ є листування Татарова з іншими фігурантами справи забудовника Максима Микитася. Але через зміну процесуальних прокурорів у справі Микитася, Татарову не повідомили про підозру і він поки не має статусу в цьому провадженні.

Раніше RegioNews писав, що НАБУ розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова про можливу причетність до фальсифікації експертизи по справі Максима Микитася.

Пізніше журналіст Юрій Бутусов заявив, що НАБУ підготувало підозру Татарову, яке планують вручити найближчим часом.

Максим Микитась заявив, що автором схеми, за якою він втратив контроль над будівельною компанією "Укрбуд", був нинішній заступник голови Офісу президента Олег Татаров.

Під час суду Микитась дав свідчення про корупцію Татарова і представив докази того, що Татаров керував процесом надання хабаря експерту МВС.

Також Юрій Бутусов заявив, що Венедіктова зірвала операцію по затриманню Татарова, вона відсторонила від справи Татарова всіх чотирьох прокурорів, які прийняли рішення його затримати.

Раніше RegioNews також писав про те, що відчайдушне бажання Татарова утриматися в кріслі топить його шефа Єрмака.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що скандального заступника Єрмака Татарова не звільнять з Офісу президента. Він продовжує роботу в ОП в тому ж режимі.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики