UA | RU
10 червня 2020, 17:00 1108

Борзова Ірина

Керівник Вінницької обласної організації партії «Слуга народу»
Керівник Вінницької обласної організації партії «Слуга народу»

Депутатка Верховної ради 9 скликання від партії "Слуга народу", голова підкомітету з питань державної молодіжної політики.

Народилася 28 серпня 1982 року у м. Вінниця.  

Ірина Борзова у Facebook

Освіта

2005 р. – закінчила Вінницький національний аграрний університет за спеціальністю "Менеджер-економіст".

Кар`єра і бізнес

Власниця мережі кафе "Смачний Їжак”, має бізнес з постачання готових страв, надання майна в оренду, організації різних заходів і розваг

Є власницею і бенефіціаркою підприємства "Профіль-Н” (готель в Судаку і ресторанна діяльність), яке знаходиться в окупованому Криму. У 2014 році переоформила документи на підприємство згідно з вимогами російського законодавства і тепер воно вважається російським.

Станом на серпень 2019 року єдиним бенефіціарним власником української ТОВ "Профіль-Н" зазначено Наум Баруля, батька Ірини Борзової. Свою частку в перереєстрованому за російським законодавством ТОВ "Профиль-Н" Борзова передала батьку лише напередодні складання присяги нардепа.

Голова виборчого штабу партії "Слуга народу” Олександр Корнієнко в інтерв’ю інтернет-виданню "Лівий берег” сказав, що Ірина Борзова нібито "не веде цей бізнес, а має якісь організаційні проблеми з продажем”.

Політичний бекграунд

Раніше очолювала Вінницьку міську організацію партії "Український дім".

2015 р. – балотувалась до Вінницької міської ради 7 скликання від партії "Вінницька Європейська Стратегія”  Володимира Гройсмана за округом №2.

 2019 р. – обрана депутаткою Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга народу” за виборчим округом №14, який входили м. Жмеринка, Барський, Жмеринський, Літинський та Тиврівський райони.  Борзова набрала 30,09%, випередивши найближчого конкурента на майже 16%.

Членкиня однойменної фракції. З 10 листопада 2019 року - членкиня партії. Членкиня Комітету з питань молоді і спорту ВР, голова підкомітету з питань державної молодіжної політики.

Громадська діяльність

Голова й засновниця благодійного фонду Ірини Борзової та ГО "Всеукраїнське об'єднання "Розвиток”.

Також Ірина Борзова числиться у керівних органах Вінницької обласної правозахисної організації "Джерело надії".

Сім’я

Чоловік – Сергій Борзов (р.н. 1980), керівник Державного управління справами (ДУС). Закінчив історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського.

Діти: доньки Анна та Єлизавета, син – Матвій.

Батько – Баруля Наум. Один із керівників гумористичного шоу "Ліга сміху”, яке виробляє студія "Квартал 95” разом із Drive Production, який очолює Баруля. Володимир Зеленський був ведучим цього шоу до обрання на посаду президента.

Баруля й Зеленський донедавна також були партнерами по згадуваному Drive Production (через кіпрську компанію Зеленського ГРІН ФЕМІЛІ ЛТД), ТОВ "Продюсерський центр Ліга Сміху" та ГО "Молодіжний центр "Ліга сміху". Серед інших співвласників у зазначених компаніях присутні недавні бізнес-партнери та соратники Зеленського, зокрема, Тімур Міндіч, Борис та Сергій Шефіри.

Також Боруля очолював українську філію "КВН" і досі значиться керівником українських підприємств ведучого Олександра Маслякова -  ТОВ "КВН Продакшн", ТОВ "КВН ТВ" та ТОВ "АМіК Україна". В "КВН Продакшн" та "АМіК Україна" Барулі належить по 5% статутного фонду. Остання із зазначених компаній прописана за адресою вже згадуваних кримських фірм Барулі. Відомості про перереєстрацію цього підприємства після окупації півострова відсутні. При цьому Баруля залишається власником низки компаній з кримською пропискою, які були перереєстровані при окупаційній владі, однак на інших власників. Зокрема, ТОВ "Атракціон" та ТОВ "Таврида-92".

Декларація

Як свідчить декларація Ірини Борзової, родина нардепки і керівника ДУС є вельми заможною.

З нерухомості родина Борзових має у власності квартиру у Києві, яка фігурує у кримінальному провадженні. Ще три квартири у Вінниці, земельну ділянку, будинок і садовий будинок у Вінницькій області, а також їдальню, нежитлові приміщення в оренді та два торговельні контейнери у Вінниці.

У чималому автопарку родини: три легковика-іномарки, радянський лековик ІЖ, вантажний причіп та водний транспортний засіб марки "КРИМ".

Сергій Борзов вказує також право власності на торгову марку (назву команди КВК) "Вінницькі перці".

Зарплата Сергія Борзова на посаді керівника ДУС за 2020 рік становила 524 649 грн. На посаді очільника ОДА він отримав 277 тис. 448 грн заробітної платні.  

Доходи Ірини Борзової більші за доходи чоловіка: зарплата у Верховній Раді – 485 тис 258 грн. Готівкою вона зберігає $90 тис. 

Ще майже вісімсот тисяч гривень (791 534 грн) від підприємницької діяльності отримала мати Сергія Борзова, Любов Проданчук. Крім цього, у неї є ще й 21 тис. 228 грн пенсії.

Батько Борзова – Микола Проданчук отримав 52 466 грн зарплати, а також 25 200 грн пенсії.

Родина не вказує суми на рахунках у банках. Відомо лише, що на п`ятьох дорослих у родини відкрито 9 різних рахунків у фінустановах.

Скандали

У січні 2016 р. чоловік Борзової, який лише півроку очолював управління в якості в.о. отримав від ДУС квартиру в 190 кв.м. у столичній новобудові. Як повідомляє проект журналістських розслідувань Bihus.Info, комерційна вартість подібної нерухомості – $ 2-2,5 тисячі за 1 м. кв. В цілому – понад 10 млн грн. Житло було оформлене не як службовове, а одразу у власність.

В квартиру вписали не лише голову ДУС з дружиною, а й додали чотирьох родичів (двох дітей та матір з батьком Борзова), що дозволило збільшити площу отриманого житла, адже норма розрахунку: 13,65 м. кв. жилої площі на одну людину. Однак навіть для шести осіб квартира у 190 м. кв. загальної площі (110 – жилої) перевищує ці норми.

Перевищення метражу тоді сам Борзов пояснив тим, що інших квартир не було, а також необхідністю перевезти до Києва своїх батьків.

Одразу після виходу сюжету про отримання Борзовим квартири Центр протидії корупції звернувся із заявою про злочин до Національного антикорупційного бюро України. 

У липні 2016 року НАБУ порушило кримінальне провадження за фактом передачі квартири у центрі столиці службовими особами ДУС у приватну власність Борзову (№52016000000000262 у ЄРДР, імовірне зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, – ч.2 ст. 364 КК України). Через півтора місяця після отримання квартири, Борзова зареєструвала у власність нову BMW 520, 2016 року випуску, вказавши в декларації вартість автівки у понад 1 млн грн.

 

 


24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »