UA | RU
13 травня 2021, 18:13

Розпочато обшуки в КП "Київський Метрополітен" та "Київпастранс" (оновлено)

Правоохоронці підозрюють ухилення від сплати податків
Правоохоронці підозрюють ухилення від сплати податків
Фото Київської міської прокуратури

Київська міська прокуратура спільно з головним управлінням фіскальної служби столиці проводять обшуки в офісному приміщенні КП «Київський Метрополітен». Кримінальне провадження розпочате за фактом умисного ухилення від сплати податків під час будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в Києві від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар».

Про це повідомляє пресслужба столичної прокуратури, передає RegioNews.

Згідно з матеріалами слідства, службові особи ПАТ "Київметробуд" на замовлення генпідрядника КП "Київський Метрополітен" упродовж 2020 року здійснювали роботи з будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції "Сирець" на житловий масив "Виноградар" у м. Києві.

При цьому ПАТ "Київметробуд" замовляло роботи з ремонту устаткування у товариства, яке отримані від комунального підприємства кошти перераховувало на рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Сума збитків, за попередніми даними, становить близько 9 млн грн, - йдеться в повідомленні.

Крім того, ПАТ "Київметробуд" здавало в оренду афілійованому підприємству власні виробничі потужності, на яких фактично самим комунальним підприємством виготовлялись залізобетонні конструкції, а бюджетні кошті перераховувались на афілійоване підприємство.

Також співробітники столичної фіскальної служби проводять обшуки у КП "Київпастранс” та підрядному комерційному підприємстві. Вони розслідують кримінальне провадження за фактом можливого привласнення бюджетних коштів, виділених на модернізацію столичного транспорту.

За версією слідства, посадовці КП "Київпастранс” та підрядного комерційного підприємства, використовуючи суб'єкти господарської діяльності з ознаками ризиковості та "транзитності", у 2020 році привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, які були виділені на реконструкцію трамвайної лінії у Деснянському районі м.Києва. Крім того, посадові особи підрядного комерційного підприємства ухилилися від сплати податків в особливо великих розмірах, - йдеться в повідомленні ДФС.

Як повідомлялося, правоохоронці проводять обшуки у Департаменті містобудування та архітектури КМДА. Шукають факти зловживання службовим становищем під час погодження та видачі документів дозвільного характеру.

За результатами обшуків у Департаменті соцполітики КМДА сімом посадовцям вручили підозри. Як зазначають у прокуратурі, мова йде про розкрадання 13,5 млн гривень на закупівлі медвиробів.

Кличко відреагував на обшуки у приміщеннях КМДА: назвав їх тиском на столичну владу. На думку мера, це спроба "дестабілізувати роботу міської влади".

Раніше повідомлялося, що при будівництві Подільського мосту виявили несплату 9 млн грн податків. За цим фактом вже відкрили кримінальну справу.

Учора у столиці тривали обшуки, прокурори прийшли в "Київміськсвітло”. Правоохоронці розслідують фінансові махінації на суму 12 млн грн, кошти виділялися на освітлення Києва.

Також учора прокуратура оголосила підозру двом чиновникам і підряднику "Спецжитлофонду”. Правоохоронці розслідують заволодіння коштами бюджету Києва на суму 10,5 млн гривень.

Окрім цього, 12 травня ДФС і прокуратура проводили обшуки в департаменті земельних ресурсів КМДА. Також обшукують приміщення приватного підприємства та житло його директора.

Розпочалася ця серія обшуків 11 травня обшуками у комунальному "Київзеленбуді" щодо ухилення від податків. Йдеться про ймовірне нанесення бюджету збитків більш ніж на 30 млн гривень.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Житомирщині викрили 18-річного студента, який створив інтернет-магазин зброї
28 березня 2024, 17:51
У Житомирі наркокур’єр носив мінілабораторію у рюкзаку для доставки
28 березня 2024, 17:42
У море біля Севастополя впав російський військовий літак
28 березня 2024, 17:30
На Одещині за допомогою фотопасток і дронів затримали "нічних туристів"
28 березня 2024, 17:13
Житель Тернопільщини добровільно віддав поліцейським арсенал зброї
28 березня 2024, 16:51
У Херсоні окупанти обстріляли таксі, загинув водій
28 березня 2024, 16:24
Двом жителям Сумщини винесли вироки за пошкодження об’єктів електроенергетики
28 березня 2024, 16:17
На Херсонщині росіяни з мінометів обстріляли поліцейських під час евакуації цивільних
28 березня 2024, 16:09
У Миколаєві на хабарі затримали чиновника Державної служби з питань праці
28 березня 2024, 15:46
Снайпери ССО показали, як нищать росіян на Авдіївському напрямку
28 березня 2024, 15:41