UA | RU
18 грудня 2020, 12:51

Загибель курсантів під Харковом: Командувачу Повітряних сил оголосили підозру

Його підозрюють в недбалому ставленні до організації польотів
Його підозрюють в недбалому ставленні до організації польотів
Фото: ДСНС

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру Командувачу Повітряних сил України Сергію Дроздову в халатності у справі про катастрофу літака АН-26 під Харковом.

Про це під час брифінгу повідомив начальник відділу ДБР Вадим Приймачок, передає RegioNews.

За підсумком розслідування ДБР разом з Офісом генпрокурора здобуті докази, які дають підстави обґрунтовано підозрювати осіб, причетних до організації зазначених польотів. Вони допустили порушення у своїй службовій діяльності", - розповів він.

ДБР підозрює Командувача Повітряних сил ЗСУ в недбалому ставленні до організації польотів. Також повідомили про підозру керівнику польотами військової частини аеродрому в Чугуєві та командиру військової частини, який схвалив план польотів з порушеннями.

У Держбюро розслідувань наголосили, що вони допустили зазначені порушення на етапі підготовки польоту літака АН-26 і під час самої катастрофи.

Зокрема, встановлено, що на борт літака були допущені сторонні особи, а саме курсанти-льотчики, що не мали досвіду в керуванні літаком. Командир літака також не мав навичок керування літаком в нічний час", - додав Приймачок.

У відомстві наголошують, що провину підозрюваних підтверджують результати проведеної експертизи.

Нагадаємо, 25 вересня, під Харковом, поблизу Чугуєва сталася авіакатастрофа - розбився військовий літак АН-26.

Пізніше в ДБР назвали 4 основні причини авіакатастрофи на Харківщині. 27 вересня рятувальники завершили роботи на місці авіакатастрофи під Харковом.

У Харківській ОДА повідомили, що ДНК-експертизу загиблих під Харковом проведуть у прискореному режимі.

Керівництво польотів, яке приймало рішення з АН-26 на Харківщині, відсторонили на час слідства. в ГБР спростовують інформацію про відмову двигуна АН-26.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики