UA | RU
31 березня 2020, 10:20

Лерос розказав, звідки в нього "плівки Єрмака"

Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос, який звинувачує главу Офісу президента Андрія Єрмака та його брата в торгівлі посадами і здачі національних інтересів, отримав скандальні відеозаписи 27 березня і наступного дня передав журналістам
Нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос, який звинувачує главу Офісу президента Андрія Єрмака та його брата в торгівлі посадами і здачі національних інтересів, отримав скандальні відеозаписи 27 березня і наступного дня передав журналістам
Фото: zn.ua

Як передає RegioNews, про це він розаказа виданню "Новое время".

"Я отримав флешку і вирішив, що потрібно її оприлюднити. Якщо є факти корупції, то країна повинна про це знати. На цьому етапі у мене є право, як і у журналістів, не розголошувати своїх інформаторів. Не виключено, що це може бути частиною слідства. Тому мене викликали на допит в ДБР. Буду давати пояснення і в НАБУ. Тільки після цього, коли вони приймуть рішення або дадуть рекомендацію, чи варто це оприлюднити, я це обов’язково зроблю", - сказав він.

За його словами, записи були надіслані йому на пошту 27 березня (напередодні Гео Лерос звернувся через ФБ до своїх читачів, попросивши надсилати йому найрізноманітнішу інформацію про Єрмака на свою пошту).

"Я вказав пошту, на яку люди почали надсилати свою інформацію. Мені прийшло дуже багато різної інформації, дуже багато. Її, звичайно, треба проаналізувати", - уточнив нардеп, запевнивши, що записи отримав абсолютно безкоштовно.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює продаж посад в органах влади.

Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака. Нардеп відправляє в правоохоронні органи звернення і відео, чекає 10% від награбованого, гроші обіцяє відправити в дитячий будинок.

За скандал з Єрмаком відповість Зеленський, вважає журналіст Бутусов.

Пізніше стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата глави АП Андрія Єрмака. Журналістам вдалося ідентифікувати основних учасників переговорів та особу, яка здійснювала запис.

НАБУ і СБУ звинувачують в участі в скандалі з Єрмаком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за зверненням народного депутата Гео Лерос щодо корупційних злочинів керівника Офісу президента Андрія Єрмака і його брата.

30 березня стало відомо, що ДБР за фактом розповсюдження відео з братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака розслідує кримінальну справу за чотирма статтями, а Гео Лероса викликали на допит в ДБР.

Президент Володимир Зеленський ще не вирішив, чи коментувати йому скандал з опублікованими відео.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
В Україні діють обмеження споживання електроенергії: ситуація в регіонах
19 квітня 2024, 14:39
У Дніпрі кількість постраждалих зросла до 24 людей
19 квітня 2024, 14:29
Лікарка зі Львова організувала схему оформлення фіктивної інвалідності військовозобов’язаним, — ДБР
19 квітня 2024, 14:11
В Одесі прогриміли вибухи
19 квітня 2024, 14:02
Вдарили цеглиною по голові: у Києві судитимуть чоловіків, які побили військового
19 квітня 2024, 13:55
На Одещині морські прикордонники збили Shahed
19 квітня 2024, 13:44
Хотіли продати Росії секретні українські розробки: у Харкові затримали інженерів-конструкторів
19 квітня 2024, 13:37
Зеленський проінспектував будівництво фортифікацій в Донецькій області
19 квітня 2024, 13:06
Удар по Дніпропетровщині: інформація про смерть третьої дитини не підтвердилася
19 квітня 2024, 12:50
Зеленський відвідав Донеччину: про що говорив із бійцями ЗСУ
19 квітня 2024, 12:34