UA | RU
30 березня 2020, 18:01

Зеленський вирішив відмовчатися про "плівки Єрмака" - ОП

Президент Володимир Зеленський ще не вирішив коментувати йому скандал з опублікованими відео, на яких видно, як брат глави Офісу президента Денис Єрмак проводить співбесіди з кандидатами на державні посади
Президент Володимир Зеленський ще не вирішив коментувати йому скандал з опублікованими відео, на яких видно, як брат глави Офісу президента Денис Єрмак проводить співбесіди з кандидатами на державні посади
Фото: president.gov.ua

Як передає RegioNews, про це заявив в коментарі виданню Hubs заступник голови ОП Кирило Тимошенко, який відповідає за інформаційну політику.

"Якщо президент України вважає потрібним це коментувати, він дійсно прокоментує. Я не розумію, чому до мене питання чи коментар. САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура - ред.) працює по своїй лінії, пан Єрмак все це прокоментував. Якщо президент вважатиме за потрібне це прокоментувати, він дійсно це прокоментує", - сказав Тимошенко на запит пояснити позицію президента.

При цьому він не зміг відповісти на питання щодо того, відсторонить Володимир Зеленський главу ОП Андрія Єрмака від виконання обов'язків на час проведення розслідування у кримінальному провадженні, відкритому САП.

"Я не можу прокоментувати, усуне, не усуне. Це не моя компетенція. Це президент особисто вирішує дане питання", - пояснив Тимошенко.

За його словами, якщо президент вирішить зробити якісь кроки, "ми, звичайно, це прокоментуємо... зараз не можу надати інформацію про те, які кроки буде застосовувати президент, чи відстороняти когось".

За даними видання, раніше прессекретар президента Юлія Мендель сказала, що Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів. "Президент що, повинен реагувати на кожен пост у фейсбуці?", – пояснила вона інформаційну політику глави держави.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави офісу президента Дениса Єрмака обговорює продаж посад в органах влади.

Лерос відправив в НАБУ звернення проти Єрмака. Нардеп відправляє в правоохоронні органи звернення і відео, чекає 10% від награбованого, гроші обіцяє відправити в дитячий будинок.

За скандал з Єрмаком відповість Зеленський, вважає журналіст Бутусов.

Пізніше стало відомо, хто фігурує на записах розмов брата голови ОП Андрія Єрмака. Журналістам вдалося ідентифікувати основних учасників переговорів та особу, яка здійснювала запис.

Також НАБУ та СБУ звинувачують в участі у скандалі з Єрмаком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за зверненням народного депутата Гео Лероса щодо корупційних злочинів керівника Офісу президента Андрія Єрмака та його брата.

30 березня стало відомо, що ДБР за фактом поширення відео з братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака розслідує кримінальну справу за чотирма статтями.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Митрополита Святогірської лаври взяли під варту
25 квітня 2024, 10:06
У Харкові частково відновили роботу зруйнованої телевежі
25 квітня 2024, 09:45
На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки пошкоджений газопровід
25 квітня 2024, 09:20
У Німеччині відповіли, чи позбавлятимуть чоловіків з України статусу біженців
25 квітня 2024, 08:54
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10
В полі на Харківщині знешкодили близько 250 протипіхотних мін
25 квітня 2024, 03:54