UA | RU
24 червня 2020, 13:56 3515

Другановський Віталій

Керівник Чернівецької обласної організації партії «Слуга народа»
Керівник Чернівецької обласної організації партії «Слуга народа»

Народився 13 серпня 1974 року в Чернівцях.

Профіль у Facebook

Освіта

Навчався у Придністровському державному університеті ім. Шевченка (Молдова, м. Тирасполь) та приватному вищому навчальному закладі "Буковинський університет" (м. Чернівці, Україна)

Кар’єра і бізнес

1997-2007 рр. – майор управління Податкової міліції України ДПА в Чернівецькій області.

З 16 лютого 2007 по даний час – директор НПП "Ретро Люкс". Підприємець надає послуги мобільного харчування. Зокрема, у центрі Чернівців Другановський володіє китайським рестораном.

Політичний бекграунд

З 2018 року по даний час – голова Чернівецької обласної організації політичної партії "Слуга народу".

2019 р. – представник ЗеКоманди в Чернівецькій області і відповідав за проведення президентських і парламентських виборів.

Керівник "ЗеКоманди" на Буковині провів дві передвиборчі кампанії з позитивним результатом. Чернівецька область потрапила у четвірку регіонів, де на всіх мажоритарних округах перемогу отримали маловідомі представники "Слуги народу". До того, не був членом жодної політичної партії, участі у виборах не приймав.

За словами Віталія Другановського, з Володимиром Зеленським він знайомий з 2018 року. Вони познайомилися в Туреччині на фестивалі "Весело", де зірки цього заходу у неформальній обстановці спілкуються з відвідувачами.

"Під час однієї вечері в мене була можливість приєднатися до їхньої компанії. Серед них був і Володимир (Зеленський - ред). Мене представили йому, як людину з Чернівців, - розповів Віталій Другановський.

Також Віталія Другановського називають людиною відомого буковинського підприємця Іллі Павлюка. Існує велика ймовірність того, що саме Павлюк познайомив Другановського із Зеленським.

Павлюк і Зеленський - давні знайомі – приблизно з 2003 р.

Про існування Павлюка за межами Чернівців ще рік тому мало хто знав. Державних посад він ніколи не займав, інтерв'ю не давав.

"Він супер-непублічна людина. Але його знають всі" мутні "люди в цій країні. У 90-ті він возив одяг з Туреччини та займався куркою. Звідси і кличка" Ілюха Курник ", - розповів LIGA.net співрозмовник в керівництві" Слуги народу "

Павлюка називають тіньовим керівником всієї виборчої кампанії Зеленського. Він є непублічним членом команди президента і допомагав йому на президентських виборах. Про це йдеться у статті "Української правди".

Сім’я

Дружина – Другановська Лілія, головний державний ревізор-інспектор відділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Державної фіскальної служби у Чернівецькій області.

Діти: донька Анна, син Михайло

Декларація

Віталій Другановський, за законом, не зобов`язаний подавати декларацію. Тому в базі даних НАЗК є лише декларація дружини – податкового інспектора.

У декларації дружини вказано, що у неї в безоплатному користуванні є квартира площею 205 кв. м. (зареєстрована на Другановську Ганну Миколаївну, матір Віталія Другановського).

Родина має три автомобілі – вантажний Opel, легкові Mersedes (куплений у 2018 році) та Subaru. Останню Другановський придбав у листопаді 2019 року. Авто 2018 року випуску коштує 930 тис. грн.

Згідно з цією ж декларацією дохід дружини Другановського (зарплата в податковій адміністрації) становить 161 тис. грн, а дохід від підприємницької діяльності самого Другановського – 25,5 тис. грн. Ще 50 тис. грн Другановський отримав від відчуження рухомого майна.

Донька Другановського Анна отримала 6,4 тис. грн зарплати у центрі вивчення іноземних мов.

Подружжя Другановських має один відкритий рахунок в "Ощадбанку". Сума коштів на рахунку в декларації не зазначена. Жодних готівкових заощаджень згідно з тією ж декларацією у подружжя немає.

Скандали

Після перемоги Зеленського на президентських виборах 2019 року, Другановського називали найімовірнішим кандидатом на посаду Голови Чернівецької ОДА. Він активно вів публічну діяльність, брав участь у різних заходах, організованих облдержадміністрацією. Про свою готовність очолити Чернівецьку ОДА Другановський заявляв ще з весни-2019, коли Зеленський лише балотувався у президенти.

Відсутність наказу про своє призначення головою ОДА Другановський пояснював "неймовірною зайнятістю президента".

Між тим, на посаду голови ОДА неочікувано призначили Сергія Осачука, який вважався креатурою Кабміну Це було сприйнято Віталієм Другановським та "слугами", як міцний ляпас від Кабміну Гончарука команді президента на Буковині.

Столичні ЗМІ пояснили, що ймовірне призначення Осачука головою ОДА – це "програш Іллі Павлюка", якому не вдалося "просунути" в ОДА "свою людину". Такий висновок зробив журналіст Павло Вуєць у своїй публікації на сайті "Главком". Автор зауважив, що "інтрига була в тому, чи вдасться просунути в губернатори свою людину одному з непублічних фаворитів влади Іллі Павлюку, для якого Буковина є батьківщиною".

Ймовірною причиною провалу плану Павлюка назвали його зближення з Ринатом Ахметовим, що протирічило інтересам Зеленського.

Утім, після падіння рейтингу "Слуг народу" за необхідності проведення місцевих виборів Павлюк знову став одним з керівників виборчої кампанії "Слуг". Очевидно, що він також координує старих представників "ЗеКоманди", які працювали в регіонах на минулих виборах. Саме тому Другановський вже втретє відповідатиме за вибори на Буковині.


 


24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Телепортувався на той світ: військові показали відео знищення окупанта біля Роботиного
26 квітня 2024, 08:03
Внаслідок обстрілів Херсонщини отримали поранення шестеро людей
26 квітня 2024, 07:49
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »