UA | RU
16 вересня 2021, 18:25

У ДБР вважають, що чиновники КМДА привласнили кошти під час реконструкції парку "Кіото"

Фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань стверджує, що викрило протиправну схему привласнення бюджетних коштів посадовими особами КП "Київський центр розвитку міського середовища" Київської міськдержадміністрації під час реконструкції парку "Кіото" у Деснянському районі

Про це повідомляє пресслужба ДБР, передає RegioNews.

У 2017 році посадові особи центру провели тендер на закупівлю послуг із реконструкції парку "Кіото" у Деснянському районі міста Києва.

Очікувана вартість становила 62,1 млн грн. Переможцем стало підприємство з пропозицією в 49,4 млн грн. Однак працівники ДБР встановили, що роботи з реконструкції на момент оголошення тендера вже були виконані, - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що підприємству з міського бюджету було перераховано 34,1 млн грн, хоча, згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість фактично виконаних будівельних робіт становила лише 19,2 млн грн.

За попередніми підрахунками, дії службових осіб КП "Київський центр розвитку міського середовища" завдали збитків інтересам громадськості на суму близько 15 млн грн. Повну суму збитків ще встановлюють, - наголошують у ДБР.

Там уточнюють, що 15 вересня 2021 року співробітники ДБР здійснили обшуки в офісних приміщеннях комунального підприємства, за місцем проживання колишніх керівників і посадових осіб комунального підприємства, а також за місцем проживання керівників ТОВ і підрядників.

Під час обшуків вилучено речові докази, що підтверджують протиправну діяльність посадових осіб КМДА. Після проведення необхідних експертиз буде вирішено питання щодо повідомлення їм про підозру. Слідчі ДБР також встановлюють причетність інших осіб до зазначеної схемою, - повідомляють правоохоронці.

Вони додають, що розслідування здійснюють за фактом зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим організованою групою в особливо великих розмірах (ч. ч. 1, 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна, - резюмують у ДБР.

Як повідомлялося, сьогодні тривають нові обшуки на комунальних підприємствах столиці: прокуратура і СБУ обшукують "Житлоінвестбуд-УКБ".

Вчора правоохоронці знову обшукували комунальні структури столиці.

Раніше, 10 вересня прокуратура обшукувала Департамент охорони здоров’я КМДА у справі про розкрадання на закупівлях ліків для онкохворих.

Того ж дня до КМДА прийшли з обшуками через облаштування скверу на занедбаній ділянці.

Також у ДБР стверджують, що посадовці КМДА оборудками з нерухомістю завдали збитків громаді на 150 млн грн.

Натомість партія "УДАР" називає обшуки в КМДА політичним тиском.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
На Житомирщині подружжя забило ножем приятеля до смерті
29 березня 2024, 00:04
Росія вперше за тиждень вивела у Чорне море ракетоносій з "Калібрами"
28 березня 2024, 22:24
В Одесі прогримів потужний вибух без оголошення тривоги — що трапилося
28 березня 2024, 22:11
Справа про підкуп начальника Сумської МВА – одному з депутатів обрали запобіжний захід
28 березня 2024, 22:03
Міномети, артилерія та дрони: росіяни за день обстріляли 12 громад на Сумщині
28 березня 2024, 21:49
Ворог атакує Україну дронами: які області в небезпеці
28 березня 2024, 21:35
Житель Закарпаття побив до реанімації колишню дружину, його затримали
28 березня 2024, 21:25
Співробітника Київського ТЦК викрили на "схемі" з автомобілями
28 березня 2024, 21:02
Внаслідок обстрілів Харківщини поранені троє людей
28 березня 2024, 20:34
У високопоставленого київського митника виявили необґрунтовані активи на 8,6 млн грн
28 березня 2024, 20:16