UA | RU
08 лютого 2021, 15:45

НАБУ втретє вимагає від Венедіктової повернути справу Татарова

В НАБУ заявляють, що Офіс генпрокурора втручається у їхню діяльність
В НАБУ заявляють, що Офіс генпрокурора втручається у їхню діяльність
Фото: із відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вже втретє вимагає від Генерального прокурора Ірини Венедіктової передати матеріали справи заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає RegioNews.

В НАБУ розповіли, що спільно із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою вже втретє офіційно повідомили Офіс генпрокурора, що кримінальну справу проти нардепа 8 скликання Максима Микитася та заступника голови Офісу президента Олега Татарова мають розслідувати детективи НАБУ.

Відтак, Національне бюро витребовує справу в ОГП. Відповідна постанова Директора НАБУ, погоджена із прокурором САП, надіслана до Офісу Генерального прокурора 8 лютого 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що згідно із чинним законодавством, зміна статті, яку інкримінують підозрюваним, не може бути належною підставою для передачі розслідування іншому органу крім НАБУ.

Зазначене кримінальне провадження Національне бюро в законний спосіб витребовує в ОГП уже втретє. Попередні дві постанови (від 28.12.2020 та 5.01.2021) ОГП проігнорував, кожного разу з нібито нових підстав та із застосуванням різного роду маніпуляцій. Усі вони спрямовані на втручання в діяльність НАБУ як належного органу досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні та перешкоджання здійснення досудового розслідування із дотриманням правил підслідності”, - розповіли в НАБУ.

Нагадаємо, 18 грудня ЗМІ повідомили, що САП виписало підозру заступнику Єрмака Олегу Татарову. 22 грудня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що НАБУ проситиме суд арештувати Татарова із правом на заставу.

Справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова забрали з НАБУ і передали в СБУ. 24 грудня Вищий антикорупційний суд переніс засідання по обранню запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Рішення ухвалено у зв'язку з плутаниною після передачі справи Службі безпеки України.

Згодом НАБУ повідомило підозру в корупції заступнику Єрмака Олегу Татарову. 21 грудня заступник Єрмака Татаров прийшов до НАБУ за повісткою.

30 грудня прокурори відкликали клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову. 15 січня ВАКС постановив, що справу заступника Єрмака Татарова має розслідувати НАБУ.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15