UA | RU
08 лютого 2021, 15:45

НАБУ втретє вимагає від Венедіктової повернути справу Татарова

В НАБУ заявляють, що Офіс генпрокурора втручається у їхню діяльність
В НАБУ заявляють, що Офіс генпрокурора втручається у їхню діяльність
Фото: із відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вже втретє вимагає від Генерального прокурора Ірини Венедіктової передати матеріали справи заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає RegioNews.

В НАБУ розповіли, що спільно із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою вже втретє офіційно повідомили Офіс генпрокурора, що кримінальну справу проти нардепа 8 скликання Максима Микитася та заступника голови Офісу президента Олега Татарова мають розслідувати детективи НАБУ.

Відтак, Національне бюро витребовує справу в ОГП. Відповідна постанова Директора НАБУ, погоджена із прокурором САП, надіслана до Офісу Генерального прокурора 8 лютого 2021 року”, - йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що згідно із чинним законодавством, зміна статті, яку інкримінують підозрюваним, не може бути належною підставою для передачі розслідування іншому органу крім НАБУ.

Зазначене кримінальне провадження Національне бюро в законний спосіб витребовує в ОГП уже втретє. Попередні дві постанови (від 28.12.2020 та 5.01.2021) ОГП проігнорував, кожного разу з нібито нових підстав та із застосуванням різного роду маніпуляцій. Усі вони спрямовані на втручання в діяльність НАБУ як належного органу досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні та перешкоджання здійснення досудового розслідування із дотриманням правил підслідності”, - розповіли в НАБУ.

Нагадаємо, 18 грудня ЗМІ повідомили, що САП виписало підозру заступнику Єрмака Олегу Татарову. 22 грудня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що НАБУ проситиме суд арештувати Татарова із правом на заставу.

Справу заступника голови Офісу президента Олега Татарова забрали з НАБУ і передали в СБУ. 24 грудня Вищий антикорупційний суд переніс засідання по обранню запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову. Рішення ухвалено у зв'язку з плутаниною після передачі справи Службі безпеки України.

Згодом НАБУ повідомило підозру в корупції заступнику Єрмака Олегу Татарову. 21 грудня заступник Єрмака Татаров прийшов до НАБУ за повісткою.

30 грудня прокурори відкликали клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову. 15 січня ВАКС постановив, що справу заступника Єрмака Татарова має розслідувати НАБУ.

04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...