UA | RU
01 лютого 2021, 18:53

Нардепа Олександра Дубінського виключили із фракції "Слуга народу”

Питання виключення Дубінського з фракції обговорювали на засіданні "Слуги народу" сьогодні, 1 лютого
Питання виключення Дубінського з фракції обговорювали на засіданні "Слуги народу" сьогодні, 1 лютого
Фото: із відкритих джерел

Народного депутата Олександра Дубинського, проти якого раніше Сполучені Штати Америки ввели персональні санкції, виключили з фракції "Слуга народу".

Про це повідомляє видання Страна.UA, передає RegioNews.

Відомо, що за виключення Олександра Дубінського проголосували 198 "слуг народу", ще 29 нардепів висловилися проти. 19 народних депутатів взагалі голосували.

Підставою для виключення Дубінського з фракції стали Американські санкції і відкриття Офісом генпрокурора двох кримінальних проваджень, які стосуються ухилення від сплати податків та легалізації доходів.

Тепер офіційне рішення фракції про виключення Олександра Дубінського зі "Слуги народу" має оголосити Дмитро Разумков, це може статися вже 2 лютого.

Олександр Дубінський після виключення з фракції вийшов до журналістів і закликав колег, які його підтримували, залишатися у фракції "Слуга народу”.

Ми побачили справжні обличчя політичних акторів в Офісі президента і в парламенті. Прекрасно розуміємо, що це маніпулятивний результат, який був необхідний конкретним людям для отримання політичних дивідендів для вирішення своїх проблем", - заявив нардеп.

Нагадаємо, 11 січня США ввели санкції проти Дубінського та ще шести громадян України за втручання у вибори. Їх ввели проти осіб, причетних до публікації "плівок Байдена".

Через тиждень Дубінський заявив, що не буде виходити з фракції "Слуга народу" через санкції .

На засіданні фракції 25 січня Зеленський заборонив Дубінському ним прикриватися. Дубінський відмовився від пропозиції президента вийти з фракції, щоб не підставляти "Слугу народу".

Після цього Дубінський висловив упевненість, що його виключення з фракції призведе до розвалу політсили і наполягає на особистій зустрічі з президентом.

Вчора стало відомо, що у Зеленського вважають, що для виключення Дубінського з фракції вистачить голосів. Веніславський заявив, що санкції проти Дубінського є цілком обґрунтованими.

Як стало відомо напередодні, депутати фракції "Слуги народу" почали збирати підписи за виключення Олександра Дубинського. Воно триватиме добу. Проміжні результати голосування не видно.

Згодом президент України Володмир Зеленський в інтерв'ю американському виданню "Axios” заявив, що народним депутатам, які втручалися у вибори в США, загрожує кримінальна справа і позбавлення мандатів.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...