UA | RU
22 грудня 2020, 14:31

На Майдані знову протестують ФОПи, центр Києва перекрили

Протестувальники заявляють, що вони готові до "силового сценарію”
Протестувальники заявляють, що вони готові до "силового сценарію”
Фото: PavlovskyNEWS

Сьогодні, 22 грудня на Майдані Незалежності у центрі Києва підприємці та активісти руху “SaveФОП” продовжили акцію протесту, у зв’язку із чим поліція обмежила рух деякими вулицями.

Про це повідомляє Еспресо.TV, передає RegioNews.

Відомо, що на Майдані зібралися близько тисячі осіб, вони вже тиждень вимагають скасувати фіскалізацію та відтермінувати запровадження касових апаратів.

За словами організаторів акції, підприємці готуються до різних сценаріїв. Вони вимагають зі сцени "нормальних умов роботи для малого бізнесу” і заявляють, що готові до силового сценарію і навіть до "залучення праворадикальних сил”.

Протестувальники планують сьогодні влаштувати ходу до Урядового кварталу та повернутись на Майдан. Поліція вже обмежила рух транспорту центром столиці.

Як повідомляють журналісти з місця події, сьогодні поліція не оточує мітингарів щільним кільцем, як це було тиждень тому.

За інформацією Telegram-каналу PavlovskyNEWS, через протест ФОПів Офіс президента і Верховну Раду почали посилено охороняти правоохоронці.

В'їзд на Банкову зараз перекритий КрАЗами. Поруч зосереджена велика кількість силовиків. Будівлю парламенту також оточено. Очевидно, що заходи безпеки пов'язані з незгасаючими протестами підприємців, які не виключають і силового розвитку подій”, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 грудня біля стін Верховної Ради на акцію протесту "SaveФОП" зібралося кілька тисяч підприємців.

Протест ФОПів: на Майдані почалися сутички між мітингувальниками і поліцією.

Згодом на Майдані таки встановили намети, є десятки постраждалих. Силовики застосували під час сутичок сльозогінний газ та шумові гранати.

Також повідомлялося, що під час акції в центрі Києва від хімічних опіків і ударів постраждали близько 40 поліцейських.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...