UA | RU
16 травня 2020, 17:12

Україна представить групу делегатів ОРДЛО в Тристоронній контактній групі

Заявляють, що це будуть особи, які не мають відношення до невизнаних утворень
Заявляють, що це будуть особи, які не мають відношення до невизнаних утворень
Фото: Офіс президента

Під час наступної зустрічі Тристоронньої контактної групи у форматі відеоконференції Українська сторона представить групу представників окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час зустрічі з послами країн G7 і главою Представництва ЄС в Україні, передає RegioNews.

Повідомляється, що це будуть українські громадяни, зокрема внутрішньо переміщені особи, які будуть представлять Донецьку та Луганську області.

За словами Єрмака, це будуть громадяни України, які не мають відношення до незаконних збройних формувань.

У Офісі президента розраховують на підтримку країн G7 та Євросоюзу подальшого активного просування в Мінському процесі.

Також стало відомо, що Володимир Зеленський планує провести пресконференцію зі ЗМІ стосовно підсумків першого року перебування на посаді президента.

Нагадаємо, раніше Єрмак заявив, що має намір перезавантажити переговорний процес у Мінську. Крім того, відомо, що українську делегацію в ТКГ знову очолить другий президент України Леонід Кучма.

У ніч із 11 на 12 травня невідомі здійснили підпал мотоцикла Дмитра Штанька і кинули гранату в автівку Сергія Шумського, які звинувачують брата керівника офісу президента Андрія Єрмака в торгівлі державними посадами, і раніше подали заяви в поліцію.

Також справу про торгівлю державними посадами братом керівника Офісу президента Андрія Єрмака було передано з НАБУ до Нацполіції.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики