UA | RU
19 березня 2020, 14:07

Коронавірус у Києві: зроблено 230 тестів, у місті є 62 тис масок

Упродовж минулого тижня в Києві жителям міста зробили 230 експрес-тестів на виявлення коронавірусної інфекції
Упродовж минулого тижня в Києві жителям міста зробили 230 експрес-тестів на виявлення коронавірусної інфекції
Фото: flickr

Про це у четвер, 19 березня в ході брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко, передає RegioNews.

"В столиці за минулу добу не зареєстровано нових випадків захворювання на коронавірус. На сьогодні у Києві два підтверджені випадки, пацієнти лікуються, їх стан стабільний. Всього за минулий тиждень зроблено 230 експрес-тестів киянам”, — розповів Кличко.

Він додав, що експрес-тести роблять тільки у медичних закладах за рекомендацією лікаря.

Також Кличко повідомив, що 19 березня Київ отримав 62 тисячі медичних масок, ще 100 тисяч планують отримати наступного тижня.

"Сьогодні в Київ надійшло 62 тисячі масок. Місто їх придбало. Наступного тижня ми розраховуємо отримати ще 100 тисяч масок, виготовлення яких ми замовили на українських підприємствах. І також зробили замовлення за кордоном" - сказав він.

Маски поширюють між лікарнями, медиками і комунальними підприємствами, а також на підприємствах, де є загроза життєдіяльності людей. Частину передають Нацполіції.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, 17 березня з 23:00 київський метрополітен припинив перевезення пасажирів. через що у Києві виник транспортний колапс: маршрутки забиті, люди без масок. У "Київпастрансі" закликали виконувати правила карантину у Києві, і не перевищувати дозволену кількість людей в громадському транспорті.

Після цього секретар Київради Володимир Прокопів заявив, що київська влада вирішила розробити план спеціальних заходів по запуску роботи метрополітену з певними обмеженнями.

Станом на 18 березня підтвердили ще 2 випадки коронавірусу - в Донецькій області і в Києві. Таким чином, в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків захворювання COVID-19.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності