UA | RU
22 лютого 2021, 13:25

Кирило Тимошенко і Чернишов не поділили, кому хвалитися новими мегапроєктами на Форумі "Україна 30"

Чернишов в багатьох питаннях просто повторив те, про що вже розповів Тимошенко
Чернишов в багатьох питаннях просто повторив те, про що вже розповів Тимошенко

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов не зміг приховати роздратування від того, що заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко у своїй "короткій вступній промові" під час форуму "Україна 30. Інфраструктура" розповів про усі проєкти, про які запланував говорити Чернишов.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на форум "Україна 30. Інфраструктура".

Зокрема, починаючи свою промову на форумі, одразу після вступного слова Тимошенка Чернишов не без іронії та роздратування звернувся до попереднього промовця: "Ви багато вже про що розповіли й майже розкрили усю програму "Великого будівництва на роки вперед і ми вам дуже дякуємо за це".

На цю репліку, яка була висловлена у вигляді жарту, Тимошенко відповів: "Я вибачаюся".

Після цього Чернишов розпочав свою доповідь, у якій в багатьох питаннях просто повторив те, що було сказано Тимошенком. Зокрема міністр майже слово в слово повторив інформацію про будівництво приймальних відділень в лікарнях та закупівлю устаткування.

Він пообіцяв відкрити індустріальні парки в Київський, Житомирській, Львівській, та Донецькій областях. Нагадаємо що у 2013 році у Києві він вже створював два грандіозних проєкти "Київська бізнес-гавань на Троєщині" та "Asia Trade & Technology Park", але далі ескізних проєктів справа не просунулась.

Раніше повідомлялося, що натхнений "Великим будівництвом" Кирило Тимошенко засвоїть ще мільярди на нових мегапроєктах. Зокрема він пообіцяв бюджетникам надати можливість придбати житло в лізинг під 5% річних. Варто нагадати, що раніше в команді президента Володимира Зеленського сказали, що зроблені раніше заяви про вчительську зарплату в чотири тисячі доларів поки нездійсненні, а ось 500 доларів буде "непогано для початку".

Також йдеться про проєкти: "Велика реставрація", який передбачає відновлення українських архітектурних пам'яток; "Мандруй Україною", що передбачає продовження будівництва та реконструкції українських доріг; "Мале карпатське коло", в рамках якого заплановано з'єднати головні курорти Івано-Франківської, Львівської та Закарпатської областей; "Власне житло", що передбачає впровадження доступної іпотеки; "Розбудова мережі регіональних авіахабів", який передбачає будівництво 16 аеропортів в регіонах.

Нагадаємо, що у своєму розслідуванні "Хід Уманським. Як Єрмак, Тимошенко і Чернишов підставили Зеленського з "Великим будівництвом" RegioNews описував, що за люди причетні до того, що відбувається з будівництвом доріг і об'єктів інфраструктури. У двох матеріалах – "Велике будівництво". Якими "схемами на дорогах" найближче оточення підставляє Зеленського" та "Схеми "Великого будівництва"-2: малювання цін "від ліхтаря" та освоєння коштів за ненадані дороги" - ми докладно зупинилися на існуючих схемах в дорожній галузі.

Читайте також: "Потьомкінські села" Чернишова: як відбувається імітація "Великого будівництва".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Придавив спиляний ясень: на Запоріжжі під час незаконної вирубки дерев загинув чоловік
27 квітня 2024, 03:42
На Полтавщині суд визнав ухилянтом сімейного лікаря: проігнорував "бойову” повістку
27 квітня 2024, 01:14
На Житомирщині потяг на смерть збив 33-річну жінку
27 квітня 2024, 00:11
Найбільший пакет військової допомоги від США на 6 млрд доларів: що отримають ЗСУ
26 квітня 2024, 22:24
СБУ відреагувала на заяву представників Білорусі про удари по лікарнях Києва
26 квітня 2024, 21:25
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38