UA | RU
19 травня 2021, 18:24

Чиновники ДСНС Луганщини постануть перед судом за фейкове гасіння пожеж

Фото: ДСНС

До суду передали справу шістьох чиновників управління ДСНС Луганської області, які “на папері” гасили масштабні пожежі

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора, передає RegioNews.

За даними слідства, начальник одного із відділів Головного управління ДСНС в Луганській області та п’ятеро інспекторів фільсифікували офіційну документацію про виїзди на охоплену вогнем територію та ліквідацію пожеж.

Слідчі встановили, що зловмисники сфальсифікували 46 актів.

Інспектори за вказівкою начальника структурного підрозділу ДСНС Луганщини підробляли акти про пожежі, які сталися на початку липня 2020 року на території дачного кооперативу "Озеро Вовче” в Новоайдарському районі, з метою створення видимості про ефективну їх ліквідацію”, - йдеться в повідомленні.

Також у Офісі генпрокурора нагадали, що на території дачного кооперативу "Озеро Вовче” внаслідок масштабних пожеж загинуло троє людей, було знищено житлові будинки, господарчі споруди та інше майно.

Підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, внаслідок масштабних лісових пожеж у липні 2020 року на Луганщині зросла кількість жертв серед місцевого населення. Загальне число загиблих досягло семи осіб, госпіталізовано 27 осіб, з них 17 - діти.

9 липня пожежі на Луганщині визнали надзвичайною ситуацією регіонального рівня. 2 грудня нардепи утворили ТСК щодо пожеж на Луганщині, вона має ініціювати питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

Пізніше стало відомо, що трьох чиновників ДСНС підозрюють у фальсифікації звітності.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...