UA | RU
19 квітня 2021, 19:14

На півдні Херсонської області в 8 населених пунктах мовить лише російське ТБ

Телебачення сканували за всіма напрямами антени 
Телебачення сканували за всіма напрямами антени 
Фото з відкритих джерел

У 8 населених пунктах, охоплених моніторингом, вдалося розпізнати російське телебачення. Українського телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. Телебачення сканували за всіма напрямами антени. 

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає RegioNews.

Кримська правозахисна група у квітні 2021 здійснила моніторинг поширення ТБ-сигналу на півдні Херсонської області.

У 8 населених пунктах, охоплених моніторингом, вдалося розпізнати російське телебачення. Українського телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. Телебачення сканували за всіма напрямами антени.

Моніторинг телебачення Т2 відбувався в 21 населеному пункті півдня Херсонської області.

В одному населеному пункті (Громівка) зовсім не вдалося відсканувати телебачення – сигнал був відсутній у всіх напрямках антени.

Також проблему блокування українських частот монітори зафіксували на підконтрольній території України поряд з КПВВ "Чаплинка" й КПВВ "Чонгар".

Для створення проросійського контенту в ефірі цих медіа використовуються мова ворожнечі, психолінгвістичні маніпуляції та інші засоби впливу на громадську думку з метою поширення агресивної російської пропаганди. Відсутність українського сигналу загострює цю ситуацію та унеможливлює отримання інформації українських медіа через телебачення, - йдеться в повідомленні.

Правозахисники нагадують, що Стратегія деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь, затверджена президентом України 24 березня 2021 року, визначила принципи інформаційної політики в цій сфері.

Важливо, щоб Україна поширювала український медіаконтент не лише за межами держави, але й, першочергово, створила всі необхідні умови для того, щоб українське телебачення було доступним для українських громадян у регіонах, що межують з окупованими територіями, зокрема у Херсонській області, - наголошують у Кримській правозахисній групі.

Як повідомлялося, 13 квітня Зеленський затвердив Стратегію діяльності представництва в Криму. Мета Стратегії, серед іншого, забезпечення прав і свобод громадян України в тимчасово окупованому Криму.

Раніше стало відомо, що в Україні з'явиться Центр боротьби з фейками. Центр буде діяти при Міністерстві культури та інформаційної політики.

15 березня оголосили, що Юлія Мендель запускає власне ТВ-шоу. Шоу прес-секретаря президента вийде на телеканалі, існуючому на бюджетні гроші.

25 липня 2024
Київський тролей-убивця: як його власники розвинули цілу мережу атракціонів та неодноразово потрапляли у скандали
Після того, як 21 липня у Києві, над Дніпром, обірвався трос канатної переправи, що призвело до загибелі людини, правоохоронці провели вже низку слідчих дій. Власники атракціону обіцяють співпрацювати...
15 липня 2024
На ВЛК медичний огляд не проводять – уся інформація про хвороби має бути у "HELSI". Юрист Катерина Аніщенко – про те, як відбувається ВЛК
16 липня спливають 60 днів, що були відведені, згідно із законом про посилення мобілізації, на оновлення військово-облікових даних усім військовозобов'язаним українцям. RegioNews поцікавився у юриста ...
12 липня 2024
Чому влада звільнить прем'єр-міністра Дениса Шмигаля
В Офісі президента всерйоз думають про звільнення прем'єр-міністра. Хто його може замінити, наскільки реальною є трансформація Кабміну та яких призначень в уряді ще чекати найближчим часом
04 липня 2024
На зиму є три сценарії в енергетиці, і найгірший – світло даватимуть по 2-3 години. Експерт Юрій Корольчук – про стан української енергосистеми
Українці продовжують готуватися до прогнозованих масштабних відключень світла під час найближчого опалювального сезону. RegioNews поцікавився в експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчук...
У Запоріжжі правоохоронець вкрав у померлого чоловіка майже 800 тисяч гривень
27 липня 2024, 01:35
На Вінниччині 17-річний юнак вбив молоду жінку
27 липня 2024, 00:12
Відпочивав разом із друзями: на Закарпатті чоловік втопився в озері
26 липня 2024, 23:23
Росіяни атакували дроном житлові будинки в Запорізькому районі: поранені 3 цивільних
26 липня 2024, 22:06
У застосунку Резерв+ став доступним статус бронювання від мобілізації, — Міноборони
26 липня 2024, 21:44
За тиждень Сили оборони знищили майже 8000 ворожих БпЛА
26 липня 2024, 21:15
Злочинних наказів не виявили: у 59 ОМПБр завершили службову перевірку
26 липня 2024, 20:45
Я нічого не робив: підозрюваний у вбивстві Фаріон заперечив свою причетність
26 липня 2024, 20:15
Гауляйтер Пасічник отримав підозру за організацію примусової "мобілізації" на Луганщині
26 липня 2024, 19:42
Війська Росії вдарили по Нікопольщині: серйозні поранення отримав чоловік
26 липня 2024, 19:00