UA | RU
12 вересня 2020, 11:03

Ініціатором інспекції позицій ЗСУ був радник Путіна - Кравчук

Він вимагав цього в ультимативній формі
Він вимагав цього в ультимативній формі
Фото: Facebook

Інспектування позицій ЗСУ поблизу Шумів в зоні ООС спільно з терористами "ДНР" було ініційоване помічником президента РФ Дмитром Козаком.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив перший президент України і голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, передає RegioNews.

За його словами, 9 вересня відбулося позачергове засідання ТКГ у формі відеоконференції як реакція на погрози ватажка терористичної "ДНР" Пушиліна знищити позиції ЗСУ під Шумами.

Вперше на цій відеоконференції був присутній радник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Козак.

Я був здивований, чому раптом прийшов на засідання пан Козак. Він дуже так енергійно, навіть з нотками ультиматуму сказав, що Україна повинна врешті-решт вирішити, чи вона буде виконувати Мінські угоди, чи не буде... І причиною такого спічу було те, що, мовляв, біля села Шуми є траншея, на якій українські війська проводять інженерні роботи", – сказав Кравчук.

Він додав, що під час переговорів в української сторони на руках був документ від ОБСЄ з підтвердженням безпідставності звинувачень Росії.

Нагадаємо, 9 вересня відбулася зустріч ТКГ у відеоформаті. Сторони узгодили "інспектування" українських позицій поблизу населеного пункту Шуми в Донецькій області. Питання логістики і гарантії безпеки повинна забезпечити Україна.

Згодом ЗМІ повідомили, що "інспекція" під Шумами не відбудеться, а пізніше в Офісі президента пояснили зрив "інспекції" позицій ЗСУ під Шумами.

Незабаром після цього бойовики обстріляли українські позиції поблизу Шумів. Згодом Леонід Крачук заявив, що перенесення інспектування біля Шумів не є зривом Мінських домовленностей.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися