UA | RU
18 квітня 2020, 16:00

Очільника УПЦ МП в Україні таємно госпіталізували із коронавірусом - ЗМІ

Як повідомляють українські ЗМІ, вище керівництво УПЦ МП - митрополитів Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували із діагнозом COVID-19, представники церкви заперечують цю інформацію.
Як повідомляють українські ЗМІ, вище керівництво УПЦ МП - митрополитів Онуфрія та Антонія таємно госпіталізували із діагнозом COVID-19, представники церкви заперечують цю інформацію.
Фото: УПЦ МП

Про це передає RegioNews.

Вперше про це написало видання "Релігійна правда”, посилаючись на анонімні джерела у Лаврі. За даними видання, митрополит Онуфрій та керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній потрапили до лікарні із коронавірусом.

Госпіталізували також ректора Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископа Сильвестра. "Релігійна правда” стверджує, що очільники УПЦ МП проходили перевірку на наявність коронавірусу анонімно, а в лікарнях перебувають під чужими іменами.

Видання також пише, що митрополит Онуфрій не буде проводити Великодню літургію, а митрополит Антоній 17 квітня залишав клініку для участі у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Як повідомляє ТСН.Тиждень, інформація про госпіталізацію очільників церкви відповідає дійсності.

Підтверджуємо. Верхівка УПЦ МП з переляку лягла в клініку під чужими іменами, коли отримала позитивний тест. Вчора Антоній в лавру на ефір з температурою їздив, - стверджує ТСН.

За даними газети "Дзеркало тижня", у митрополита Онуфрія кілька днів тому був виявлений коронавірус, він перебуває у Київському інституті серця Бориса Тодурова.

Онуфрій перебуває у спеціальній палаті в лікарні Тодурова, яку забезпечив усім необхідним для інфекційних захворювань, включаючи найсучасніший апарат штучної вентиляції легень. І Борис Тодуров, і Вадим Новинський є прихожанами УПЦ МП і регулярно здійснюють паломництво на Афон. Цим можна пояснити, що високотехнологічну інфекційну палату Новинський створив у непрофільному Інституті серця, - пише "Дзеркало тижня".

В церкві московського патріархату цю інформацію заперечують та спростовують. Центр інформації УПЦ МП заявив, що митрополити Онуфрій і Антоній здорові і готуються до Великоднього богослужіння.

У Центрі повідомили, що Онуфрій буде здійснювати Великоднє богослужіння в домовому храмі, у своїй резиденції, щоб уникнути скупчення віруючих.

А митрополит Антоній, за словами церковного пресцентру, перебуває в Києво-Печерській лаврі і також готується до Великодньої Божественної літургії.

Читайте також: Коронавірус в Україні та світі: хроніка подій

Читайте також: Як протистоять коронавірусу в регіонах: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, 18 квітня в Україні лабораторно підтвердили 444 нових випадки коронавірусу COVID-19, загальна кількість хворих становить 5106 осіб.

Як повідомлялось раніше, у гуртожитку Київської духовної академії та семінарії захворювання COVID-19 виявили у трьох викладачів та 16 студентів.

У понеділок, 13 квітня від коронавірусу COVID-19 помер монах з Почаївської лаври Тернопільської області, який більше тижня перебував в лікарні.

13 квітня в Києво-Печерській Лаврі виявили 90 випадків коронавірусу, згідно з рішенням комісії з надзвичайних ситуацій, її закрили на карантин.

19 березня Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння УПЦ МП, закликала ігнорувати карантин через загрозу поширення коронавірусу. Священники просять вірян приходити у храми та причащатися.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Біля Львова 21-річний мотоцикліст загинув в ДТП з Audi
28 березня 2024, 14:23
В Тернополі на будівництві Палацу спорту розікрали 25 млн грн
28 березня 2024, 14:13
Зеленський представив нового керівника зовнішньої розвідки
28 березня 2024, 14:12
Росіяни знову атакували дроном Берислав: двоє поранених
28 березня 2024, 13:50
Смертельна ДТП сталася на блокпості у Чернігівській області: подробиці
28 березня 2024, 13:49
У Харкові після російських обстрілів у лікарнях перебуває сім людей
28 березня 2024, 13:36
Замах на вбивство у Житомирі: потерпілий помер у лікарні
28 березня 2024, 13:12
Росіяни кидають свіжі сили та намагаються взяти Семенівку на Авдіївському напрямку, — 3 ОШБр
28 березня 2024, 12:56
У Києві затримали капелана-шпигуна, який планував потрапити в ряди десантників ЗСУ
28 березня 2024, 12:46
Торгували "білими квитками": на Одещині судитимуть працівника військкомату та правоохоронця
28 березня 2024, 12:41