UA | RU
17 березня 2020, 17:08

Львів веде переговори щодо придбання тестів на коронавірус у Південній Кореї

ВООЗ рекомендує використовувати китайські, італійські та південнокорейські тести
ВООЗ рекомендує використовувати китайські, італійські та південнокорейські тести
Фото: Львівська міська рада

Про це інформує RegioNews із посиланням на Львівську міську раду.

"Ми контактуємо з Південною Кореєю щодо закупівлі тестів. ВООЗ рекомендує лише китайські, італійські та південнокорейські тести", — розповіла заступниця мера Львова, керівниця міського штабу з оперативного реагування та ухвалення рішень щодо ситуації із захворюванням на коронавірус Галина Слічна.

30 мільйонів гривень виділено з міського бюджету для лікарні швидкої допомоги на Топольній. Туди придбають апарати штучної вентиляції легень, монітори, апарати для визначення газів у крові й інше обладнання.

Придбано 25 експрес-тестів, 10 з них вже передали в інфекційну лікарню.

"Такі тести діагностують захворювання на коронавірус на 5−7-14 день від початку хвороби. Тест не працює одразу після того, як людина закашляла, а лише через певний час. Із 14 осіб, госпіталізованих в області, у двох термін захворювання був 5 днів. Їм провели експрес-тест, він не підтвердився", — зазначила Слічна.

Львів виділив 50 мільйонів гривень на боротьбу з COVID-19. Кошти спрямують на придбання засобів індивідуального захисту працівників комунальних установ, закупівлю обладнання для лікарні швидкої допомоги.

У Львівській області визначили бази обсервації для пацієнтів з ГРЗ, що повернулися з-за кордону.

На Львівщині запроваджують суворий карантин. Пропонують обмежити пересування населення, роботу закладів громадського зарчування, переглянути розклад руху транспорту тощо.

В аеропорту Львова прийматимуть лише чартерні рейси. З 17 березня аеропорт буде закритий в нічний час, але для прийому чартерів його будуть відкривати.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики