UA | RU
30 квітня 2021, 19:11

ТСК Верховної ради вирішила звільнити керівництво і Наглядову раду "Укрзалізниці"

Голова ТСК зазначила, що "терпець увірвався"
Голова ТСК зазначила, що "терпець увірвався"
Фото з відкритих джерел

Члени Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з оцінки критичного стану “Укрзалізниці” затвердили сьогодні радикальні рішення.

Про це повідомила народний депутат від фракції "Слуга народу”, голова ТСК Юлія Гришина на своїй Facebook-сторінці, передає RegioNews.

Відчуття безкарності і власної винятковості, нахабна неповага до всіх, починаючи від залізничників і своєї роботи, закінчуючи парламентом і народом України, бардак і некомпетентність — це короткий опис сьогоднішньої зустрічі членів ТСК з представниками керівництва "Укрзалізниці" і міністерства інфраструктури, — вказала Гришина.

Вона, як і решта членів ТСК, обурені поведінкою керівництва міністерства інфраструктури та "Укрзалізниці”, які замість себе на засідання прислали своїх заступників.

Обидві людини, які безпосередньо відповідають за роботу "Укрзалізниці" — міністр інфраструктури Владислав Криклій та в.о. Голови правління компанії Іван Юрик — навіть не з’явилися сьогодні на засіданні, направивши своїх підлеглих. Замість Владислава Криклія дистанційно на зв’язок з ТСК вийшов його заступник, який відповідає за цифровізацію та не знає, що збитки "Укрзалізниці" прямо суперечать поняттю її розвитку, про який він нас запевняв. Водночас Іван Юрик на засідання ТСК направив свого чергового т.в.о. члена правління "Укрзалізниці" Іван Синяков, який не зміг відповісти по суті на прямі питання народних депутатів, а на прохання назвати свою зарплату — відмовився, бо, бачте, ми були в прямому ефірі і про це могли дізнатися люди. І ми говоримо про службову особу, яка працює в компанії, що на 100% належить державі та цим самим людям, — наголосила Гришина.

Вона зауважила, що "терпець увірвався”.

Всі спроби налагодити конструктивний діалог та співпрацю з керівництвом "Укрзалізниці" і міністерством інфраструктури сьогодні завершені. Віднині ТСК переходить на жорсткий режим. Всім запрошеним на наступні засідання ТСК будуть вручатися не просто повідомлення, а повістки. Неявка без поважної причини буде розцінюватися як перешкоджання роботі слідчої комісії і відповідним чином кваліфікуватися згідно з Кримінальним кодексом України. Це буде стосуватися не тільки тих, хто уникає зі зрозумілих причин засідання ТСК, а й тих, хто провалив всілякі "дорожні карти розвитку", а тепер намагається сховатися за власним невіглаством, відмовляючись надавати ТСК суспільно-важливу інформацію, в тому числі про зарплати Наглядової ради, — прокоментувала Гришина.

Вона заявила, що "під враженням від суцільної некомпетентності, зухвалості і шалених збитків державної залізниці”, члени ТСК сьогодні прийняли низку радикальних рішень:

Визнати в.о. Голови правління і членів правління "Укрзалізниці” некомпетентними і такими, що не відповідають займаній посаді.

Звернутися до Кабінету міністрів з вимогою негайно звільнити в.о. Голови правління "Укрзалізниці”, а також членів правління і всіх тимчасово виконуючих обов’язки керівників компанії, які фактично не несуть жодної відповідальності за стан нашої залізниці.

Визнати незадовільною роботу Наглядової ради "Укрзалізниці” і звернутися до Кабміну з вимогою вже зараз, не чекаючи завершення спливу терміну функціонування чинного складу, розпочати пошук компетентних осіб, здатних ефективно управляти державним залізничним активом України.

Привести рівень зарплат членів Наглядової Ради та правління УЗ у відповідність до фінансовых показників компанії.

Гришина додала, що всі засідання ТСК транслюватимуться тепер онлайн, окрім тих, де де правоохоронці будуть звітувати про кримінальні провадження, якщо такі взагалі є, бо у ТСК вже є сумніви результативності роботи правоохоронців.

Коли роблять вони, а соромно тобі… Відчуття безкарності і власної винятковості, нахабна неповага до всіх, починаючи...

Posted by Юлія Гришина on Friday, April 30, 2021

Як повідомлялося, Кабмін зобов'язав "Укрзалізницю" перерахувати до держбюджету 750 млн грн дивідендів. Виплату дивідендів доручено провести не пізніше 30 червня 2021 року.

Раніше СБУ заблокувала масштабне розкрадання дизпального на Укрзалізниці. Організатора схеми затримали при передачі хабаря ревізору.

15 квітня слідчі Нацполіції прийшли з обшуками в "Укрзалізницю”. Правоохоронці розслідують факти корупції під час здійснення державних закупівель олив та мастильних матеріалів.

8 квітня "Укрзалізницю" обшукують через схему постачання вагонів з Росії - ЗМІ. Її організував один із членів наглядової ради компанії.

18 березня Прем’єр доручив чотирьом міністрам надати ТСК ВР аналіз роботи Укрзалізниці. На аналіз роботи АТ від 2015 року дається одноденний термін.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Знищення Ту-22М3 – відповідь на масовану атаку мирних українських міст, – Євлаш
19 квітня 2024, 11:58
Росіяни атакували критичну інфраструктуру Одещини ракетами та "шахедами"
19 квітня 2024, 11:56
У Львові співробітники ТЦК скрутили на землі і побили чоловіка: коментар військкомату
19 квітня 2024, 11:39
Росіяни 18 разів вдарили по Донеччині: загинули четверо людей
19 квітня 2024, 11:23
Різкий скачок спроможностейї: ППО вперше збила стратегічний бомбардувальник Ту-22М3
19 квітня 2024, 11:15
Ракетний удар по Дніпропетровщині: в лікарні померла ще одна дитина
19 квітня 2024, 10:59
Перше знищення російського Ту-22М3: відео з місця падіння
19 квітня 2024, 10:51
У ГУР розповіли про збиття російського літака Ту-22М3: відео
19 квітня 2024, 10:28
Удар по Кривому Рогу: пошкоджений об'єкт інфраструктури
19 квітня 2024, 10:15
Вокзал у Дніпрі відновив роботу: є суттєві затримки потягів
19 квітня 2024, 10:06