UA | RU
11 березня 2021, 13:47

Раді рекомендували ухвалити законопроєкт щодо заборони продажу ліків дітям

Відповідну рекомендацію ухвалив профільний комітет Верховної ради
Відповідну рекомендацію ухвалив профільний комітет Верховної ради

Парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендує Верховній Раді ухвалити за основу і в цілому законопроєкти про заборону продажу лікарських засобів дітям.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на інформаційне управління Апарату ВР.

Підтримані законопроєкти унеможливлюють неконтрольоване споживання медичних препаратів у цілях, відмінних від їх прямого призначення і підвищують штрафи за порушення вимог законодавства України про лікарські засоби.

Йдеться про законопроєкти "Про внесення змін до статті 21 Закону України "Про лікарські засоби" щодо заборони продажу лікарських засобів дітям”, № 5122 і "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства України про лікарські засоби”, № 5131.

Останнім пропонуються відповідні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, комітет вирішив запропонувати комітету з питань правоохоронної діяльності, визначеному головним з їх опрацювання, рекомендувати Верховній Раді ухвалити за основу та в цілому проєкт закону № 5131. Законопроєктом встановлюються більш високі штрафи та передбачено, що складати протоколи та розглядати справи щодо таких порушень буде Держлікслужба, яка уповноважена законом здійснювати контроль за діяльністю аптечних закладів.

Як повідомлялося, на Київщині дві школярки отруїлися невідомою речовиною, одна з них померла. Трагічний випадок стався, 16 лютого, в академічному ліцеї "Гармонія".

Наступного дня в Умані дві восьмикласниці наковталися таблеток у школі. Приймали препарат "Дротаверин" в приміщені школи.

18 лютого у Києві з отруєнням пігулками госпіталізували 15-річного хлопця. Наразі стан хлопця стабільний і загрози життя немає.

23 лютого на Донеччині госпіталізували школярку через отруєння медикаментами. 15-літня дівчинка наковталася пігулок, щоби пропустити уроки.

5 березня на Дніпропетровщині школярка наковталася пігулок: її знайшли на зупинці. Дівчинка потрапила до реанімації у дуже важкому стані.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15
Росіяни запустили по Нікопольщині 6 дронів, били артилерією
24 квітня 2024, 19:52