UA | RU
12 лютого 2024, 16:12

Табурець Ігор Іванович

Начальник Черкаської обласної військової адміністрації
Начальник Черкаської обласної військової адміністрації

Профіль на Facebook

Канал у Telegram

Ігор Табурець народився 6 грудня 1973 року в Черкасах.

Деталей біографії у відкритих джерела небагато, найімовірніше, через специфіку його попередньої роботи. Відомо, що він має вищу освіту. Служив в українській армії та був заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Має звання генерал-майора. Обіймав посаду радника парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

За кілька днів до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну став радником голови Черкаської обласної державної адміністрації, а вже з березня 2022 року очолив область.

Серед захоплень, як розповідав в одному з інтерв'ю сам Табурець, є риболовля та більярд.

Критика

Навесні 2022 року народний депутат Антон Яценко звинуватив Табурця в корупції. Парламентар переконував, що чиновник, мовляв, узяв 100 тис. доларів хабаря за призначення першого заступника міського голови Умані. Нібито Табурець змусив депутатів міськради проголосувати за потрібного кандидата. Сам голова військової адміністрації заявив, що звинувачення Яценка – наклеп, і подав до суду. Вже влітку 2023 року суд задовольнив позов і визнав інформацію про взяття хабаря недостовірною та постановив, що нардеп має виплатити начальнику ОВА 1 грн за нанесення моральної шкоди.

У березні 2023 року нардеп від фракції "Слуга народу" та колишній мер міста Золотоноша Віталій Войцеховський закликав відправити Табурця у відставку. Однією з головних причин, чому це має статися, народний депутат назвав ситуацію з рейдерським захопленням аграрного підприємства "Красногірський олійний завод". Мовляв, під час спроби захоплення підприємства на боці нападників був присутній радник голови Черкаської ОВА Олександр Коломієць, який, за словами очевидців, сказав законним представникам олійного закону фразу: "губернатор в курсі".

Також поруч із Коломійцем начебто перебував Євген Фоменков. Напередодні рейдерського захоплення мешканці Черкас нібито бачили його в компанії Табурця. Фоменков, як зазначали ЗМІ, фігурував у справі про незаконний продаж іракцям української зброї.

Табурець відреагував на інцидент лише через 4 доби. Тоді він заявив, що взяв розслідування справи під особистий контроль. Через місяць після скандалу повідомив, що завод повертається під контроль законних власників.

Родина

Ігор Табурець одружений. Має двох синів. Втім, сам визнає, що часу на сім'ю обмаль, спілкується з ними більше по телефону, та й має для цього свої особливі правила.

"Ось телефонував син, я йому казав: якщо щось потрібно, то ти телефонуєш тричі, і я знаю, що в тебе щось супер термінове. Якщо не супер термінове, то один раз, і я перетелефоную при нагоді. Ця нагода іноді випадає аж на наступний день. На жаль. Казати багато про рідних не приходиться, у нас так заведено. Зустрічаємося, дійсно, коли є нагода зустрітися. Приїжджаю об 11-12 годині вечора, а виїжджаю о 6:00 ранку, тобто якщо це можна називати побаченням із родиною, то це, звичайно, ні про що", – розповідав Табурець в одному з інтерв'ю.

Деякі ЗМІ писали, що Дмитро – один із синів Табурця – від початку повномасштабної  війни живе в Європі – спочатку був у Франції, а надалі переїхав до Іспанії, де займається епатажним мистецтвом. Сам Ігор Табурець цю інформацію ніяк не коментував.

Декларація

Начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець має у банках близько 2 млн гривень, а ще 1,2 млн гривень у готівці. Його дружина у готівці декларувала понад 860 тис. гривень.

Протягом минулого року Табурець не купував ані нерухомості, ані автомобілів. Проте в нього є право на 25% квартири площею 91 кв. метр у столиці. На дружину чиновника записано дві земельні ділянки площею близько 2 тис. кв. метрів, одна з яких у Черкаській області. У власності начальника Черкаської ОВА є Toyota Camry 2014 року випуску.

За минулий рік Табурець заробив понад 1 млн гривень зарплатні. Також він отримав понад 500 тис. гривень пенсії, а ще майже 200 тис. гривень відсотків від вкладів у двох банках країни.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Житомирщині чоловік живцем згорів у власній квартирі — фото
06 травня 2024, 04:00
Суми атакували "шахеди": місто перевели на резервне живлення
06 травня 2024, 02:10
РФ атакувала енергетичні об'єкти Сумщини — ОВА
06 травня 2024, 01:46
У Харкові та області оновили графіки відключень світла на 6-10 травня
05 травня 2024, 18:30
Росія вдарила 5 ракетами по Слов'янській ТЕС — які наслідки
05 травня 2024, 17:57
Прокурори показали наслідки російських авіаударів по Харкову
05 травня 2024, 17:22
На Харківщині окупанти обстріляли Купʼянський район: постраждали цивільні
05 травня 2024, 16:55
У Бердянську ліквідували організатора катівні для українських полонених — ГУР
05 травня 2024, 16:30
Пошкоджені будинки та авто: після російської атаки вже 10 мешканцям Харкова надають допомогу
05 травня 2024, 16:00
Удар КАБом по центру Харкова: зросла кількість постраждалих
05 травня 2024, 15:20
 
Недопад Григорій Вікторович
Голова Волинської обласної ради
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »