UA | RU
13 лютого 2024, 13:45

Коваль Олександр Сергійович

Начальник Рівненської обласної військової адміністрації
Начальник Рівненської обласної військової адміністрації

Профіль у Facebook

Канал у Telegram

Народився 12 жовтня 1987 року в місті Костопіль на Рівненщині. Закінчив Національний університет водного господарства та природокористування за спеціальністю Екологія та охорона навколишнього середовища. Навчався також в Інституті післядипломної освіти в Рівному за спеціальністю Землеустрій та кадастр.

Кар'єра

Життєпис Олександра Коваля можна назвати ідеальною біографією державного службовця. Він пройшов шлях від спеціаліста – свого часу найнижчої посади на держслужбі – до керівника всього регіону.

Після випуску з університету в 2009 році Коваль повертається в рідний Костопіль, де влаштовується на першу офіційну роботу в районну державну адміністрацію, а через рік паралельно починає працювати в райуправлінні Держкомзему. Згодом він звільняється з РДА та повноцінно продовжує будувати кар'єру в "земельній" сфері – спочатку стає заступником, а згодом і начальником управління вищезгаданого Держземагентства у Костопільському районі.

Уже в 2016 році він знову повертається в райдержадміністрацію, де працює першим заступником голови, а з 2019 року йде на підвищення та очолює РДА. На посаді керівника району він пропрацював рік.

Якраз на етапі завершення адміністративної реформи, яка передбачала укрупнення районів і ліквідацію аналогічних РДА, Олександр Коваль на недовгий час переходить до Костопільської міської ради, де пропрацював першим заступником мера з грудня 2020-го до березня 2021 року. Там він опікувався бюджетною політикою, земельними відносинами, архітектурою та медициною.

Тоді ж, у березні 2021-го, Коваля призначають головою Рівненської районної державної адміністрації – керівником територіально найбільшого в області району, який об'єднав у собі колишні Здолбунівський, Острозький, Костопільський, Рівненський, Березнівський, Гощанський та Корецький райони.

Вже 27 грудня 2023 року президент Володимир Зеленський призначає Олександра Коваля начальником Рівненської обласної військової адміністрації. На цій посаді він замінив Віталія Коваля, який очолив Фонд державного майна. Свого часу Олександр запевнив у коментарі журналістам, що з Віталієм Ковалем має одне прізвище, але вони не є родичами.

На своїй посаді Олександр Коваль вбачає три головні пріоритети роботи: продовження будівництва лінії оборони на кордоні з білоруссю, посилення мобілізації та посилений контроль за використанням коштів платників податків.

"Ми прикордонна з ворогом область, ракети до нас летіли із Білорусі. Тому зрозуміло, що завершення будівництва оборонних рубежів на кордоні є пріоритетним для Рівненщини. Є чітко визначені за термінами завдання від Президента України. Продовжуємо розпочату роботу у цьому плані, але є й нове бачення, нові задачі", – казав Олександр Коваль.

Паралельно Коваль із 2020 року є депутатом Рівненської обласної ради від "Слуги народу". Працював у комісії з питань екології та земельних відносин ­– займався питаннями, які йому добре відомі як за освітою, так і за колишньою роботою.

Родина

Одружений, виховує сина. Батько – Сергій Коваль, свого часу очолював Костопільську районну державну адміністрацію в 2010 році, тому, можна сказати, що Олександр був дотичний до місцевої політики ще зі студентських років. Зараз Сергій Коваль є заступником голови Головинської сільської ради на Рівненщині. В реєстрах значиться, що він також є головою правління Костопільського районного благодійного фонду "Допомога людям".

Доходи та статки

Якщо вірити декларації голови Рівненської ОВА, він наразі має найскромніші статки серед інших голів областей. Так, наприклад, у 2022 році на своїй посаді в держадміністрації Олександр Коваль отримав 313, 5 тис. грн (приблизно 26 тис. грн на місяць).

Власного житла Олександр Коваль офіційно не має. Однак володіє четвертою частиною квартири у Костополі. Якщо вірити декларації, у нього також немає власного авто, однак він користується машиною Opel Astra H 2007 року випуску, яка належить його матері Любові Коваль.

Дружина чиновника Еліна в 2022 році заробила понад 106 тис. грн зарплатні, працюючи в початковій школі в польському селі Ящембе Гура. Можна припустити, що з початком повномасштабної агресії жінка виїжджала за кордон. Чи повернулася вона вже до України, невідомо.

Батько Сергій Коваль у Головинській сільраді за 2022 рік отримав 314 тис. грн (26 тис. грн на місяць), а також одержав понад 67 тис. грн пенсії та понад тисячу грн додаткових виплат від "Рівненської обласної організації товариства винахідників і раціоналізаторів України". Мати Любов Коваль за рік заробила 175 тис. грн, працюючи у КП "Костопількомуненергія".


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку: фото
03 травня 2024, 16:55
СБУ звернулася до українців напередодні Великодня
03 травня 2024, 16:49
Дві чиновниці, які вивели мільйони гривень з рахунків КП під час окупації Херсона, постануть перед судом
03 травня 2024, 16:28
Направив лист спецпоштою Генштабу: чи справді Сирський подав прохання про відставку
03 травня 2024, 16:17
Як на Харківщині вимикатимуть світло на Великдень
03 травня 2024, 15:51
Росіяни вбили трьох жителів Донеччини
03 травня 2024, 15:50
Масовані штурми та понад 250 БпЛА-розвідників: як росіяни атакують на Запоріжжі та Херсонщині
03 травня 2024, 15:34
Столичний чиновник отримав підозру за розкрадання коштів на ремонті Південного мосту
03 травня 2024, 15:04
Філашкін представив нового очільника Костянтинівської МВА
03 травня 2024, 14:58
Авіаудар по Харкову: влада оприлюднила перші дані про постраждалих
03 травня 2024, 14:39
 
Недопад Григорій Вікторович
Голова Волинської обласної ради
Діденко Григорій Віталійович
Голова Одеської обласної ради
Лабазюк Віолета Олександрівна
Голова Хмельницької обласної ради
Всі досьє »