UA | RU
20 лютого 2020, 11:34

У кожного з нас є діти: на Тернопільщині тривають протести проти розміщення евакуйованих

На Тернопільщині триває протест проти поселення в області евакуйованих з Китаю українців. Люди облаштували блок-пости, щоб не пропустити транспорт з евакуйованими до санаторію "Медобори" в селі Конопківка Теребовлянського району
На Тернопільщині триває протест проти поселення в області евакуйованих з Китаю українців. Люди облаштували блок-пости, щоб не пропустити транспорт з евакуйованими до санаторію "Медобори" в селі Конопківка Теребовлянського району

На Тернопільщині люди самоорганізувалися, облаштували намети, чергували цілу ніч, передає Regionews із посиланням на Файне місто.

Люди співали молебні до Богородиці з проханням не допустити сюди евакуйованих.

"Здорових людей сюди не везуть. Екіпаж ізолювали, літак обробили. Якщо здорові, нехай їх везуть по домах". - каже один із протестувальників.

У "Медоборах" немає відповідних умов, в першу чергу санітарних. У світі не можуть дати раду з вірусом, не те, що в медзакладі, кажуть люди.

"У кожного з нас є діти, ми боїмося за свої сім'ї", - додає жінка.

Додамо, що масові протести проти розміщення евакуйованих із Китаю на Тернопільщині тривають кілька днів. Місцеві переконані, що територія тут густонаселена, проживає багато людей, тож поселення людей, потенційно заражених коронавірусом, створить небезпеку для всіх місцевих жителів.

Зважаючи на ці обставини, депутати Тернопільської облради зібралися на засідання. Відтак прийняли заяву до керівництва країни про недопустимість розміщення на території області евакуйованих із Китаю українців.

Схожа акція пройшла також поблизу Львова у Винниках. Люди перекрили під’їзд до госпіталю ветеранів війн та репресованих. Протест почався вранці, коли з медустанови евакуйовували пацієнтів. У Львівській міській раді не отримували жодної офіційної інформації щодо прибуття до Львова літака з українцями з Китаю.

Сьогодні вранці літак з Уханя дозаправили в Борисполі, він відправиться в Харків. За доповідями екіпажу та медперсоналу супроводу, всі на борту літака здорові та можуть продовжувати політ. На борт буде доправлено додаткове харчування і засоби індивідуального захисту.

Спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції евакуйованих українців з Уханя буде доправлено на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари" у Полтавської області.

Проте у Нових Санжарах Полтавської області люди перекрили дорогу і протестують проти того, щоб туди привезли евакуйованих з китайського Уханю українців.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Двоє прикордонників допомогли втекти з України більш ніж 200 ухилянтам — як працювала схема
25 квітня 2024, 16:22
На Запоріжжі ЗСУ знищили три російські гармати та одну САУ
25 квітня 2024, 16:20
Росія обстрілює Донеччину: зросла кількість жертв та постраждалих
25 квітня 2024, 16:00
Правоохоронці спіймали на хабарі голову райсуду на Дніпропетровщині
25 квітня 2024, 15:40
Литва заявила про готовність допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку
25 квітня 2024, 15:26
Росіяни завершують будівництво залізничного мосту біля Маріуполя
25 квітня 2024, 15:20
Російська армія вдарила КАБами по Сумах — інформація від ОВА
25 квітня 2024, 15:05
Росіяни накрили Нікополь артилерією: постраждали двоє людей, є руйнування
25 квітня 2024, 15:00
Київщину накрила гроза із градом, негода суне на столицю
25 квітня 2024, 14:55
Удари по Донеччині: окупанти вбили одного та поранили ще п'ятьох людей
25 квітня 2024, 14:31