UA | RU
07 квітня 2021, 19:07

Довибори в раду: ЦВК чекає даних від судів для встановлення результатів

Відповідні рішення судів можуть вплинути на остаточні відомості
Відповідні рішення судів можуть вплинути на остаточні відомості
Фото з відкритих джерел

Центральна виборча комісія очікує відомостей про наявність судових позовів щодо проміжних виборів народних депутатів у одномандатному виборчому окрузі №50 (Донецька область) та рішень судів щодо ситуації в окрузі №87 (Івано-Франківська область).

Про це розповів голова ЦВК Олег Діденко на засіданні комісії у середу, повідомляє RegioNews.

Щодо 50-го виборчого округу Центральна виборча комісія сьогодні очікує відомості від суду щодо наявності чи відсутності судових процесів за результатами дій окружної виборчої комісії в цьому окрузі, - зазначив він.

Якщо таких позовів немає, то, за словами Діденка, ЦВК переходитиме до встановлення офіційних результатів виборів на 50-му окрузі.

Водночас він зауважив, що на 87-му окрузі наразі тривають судові розгляди "в значній кількості справ".

Відповідні рішення судів можуть вплинути на остаточні відомості, які будуть занесені до протоколу про результати виборів, - підкреслив голова ЦВК.

Він нагадав, що рішення судів є обов'язковими, у тому числі й для ЦВК.

Центральна виборча комісія сподівається якнайшвидше отримати ці рішення судів і вже з їхнім урахуванням вживати наступні кроки для того, щоб встановити результати виборів у цьому окрузі, - пояснив Діденко.

Як повідомлялося, 5 квітня у ЦВК розповіли, коли оголосять переможця виборів на Івано-Франківщині. За заявами про порушення там розслідують 17 кримінальних справ.

Раніше, 2 квітня, щодо довиборів на Донеччині ЦВК прийняла уточнений протокол від ОВК №50. Попередній протокол про результати виборів ЦВК прийняла 30 березня.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики