UA | RU
09 лютого 2021, 15:17

Міськрада Харкова розгляне на сесії дострокове припинення повноважень Кернеса

Це необхідно для призначення дострокових виборів мера міста
Це необхідно для призначення дострокових виборів мера міста
Фото: із відкритих джерел

Депутати міської ради Харкова під час чергової сесії, яка планується на 24 лютого, розглянуть питання дострокового припинення повноважень мера міста Геннадія Кернеса, який помер від ускладнень, викликаних COVID-19.

Про це повідомляє Суспільне, передає RegioNews.

Відомо, що комісії міськради підготували і розглядають проєкт рішення про взяття до відома факту смерті Кернеса і дострокове припинення його повноважень.

Вказаним рішенням взято до відома факт смерті Харківського міського голови Кернеса Геннадія Адольфовича та достроково припинено його повноваження. Згідно з п. 16 ч. 1 ст. 26 Закону України "Про місцеве самоврядування", виключно на засіданні Харківської міської ради вирішується питання стосовно прийняття рішення щодо дострокового припинення повноважень міського голови", - озвучив проєкт постанови під час засідання комісії з питань ЖКГ директор Юридичного департаменту В’ячеслав Басараб.

Йому зауважили, що у планшетах депутатів немає тексту цього рішення, один із депутатів запитав, чи подавали його до організаційного департаменту міської ради.

У відповідь Басараб заявив, що проєкт рішення "відпрацьований і пройшов усі процедури".

Нагадаємо, 25 січня в Раді заявили про брак документів для призначення голосування за вибори мера Харкова. Для розгляду питання необхідні ще два документа, які не подали в Харківській мерії.

29 січня Терехов заявив, що надіслав документи згідно закону, він очікує на письмовий запит від комітету Верховної Ради, де будуть вказані всі необхідні документи.

2 лютого Комітет Ради направив Терехову листа з приводу позачергових виборів мера Харкова. Міську раду Харкова просять надіслати завірену належним чином копію рішення про взяття до відома факту смерті Геннадія Кернеса.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики