UA | RU
21 грудня 2020, 15:12

У Запорізькій облраді перебувають люди в камуфляжній формі

Частина депутатів звернулися до поліції
Частина депутатів звернулися до поліції
Фото з відкритих джерел

У Запорізькій обласній раді впродовж кількох діб перебувають близько 20 молодиків у спортивному та камуфльованому одязі та, ймовірно, зі зброєю.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат Запорізької облради Павло Матвієнко, передає RegioNews.

Депутат Матвієнко подав заяву до поліції у зв’язку з перебування у приміщенні Запорізької облради невідомих людей, ймовірно, зі зброєю, та вимагає від правоохоронців відкрити кримінальне провадження.

21 грудня 2020 року я прибув до будівлі Запорізької обласної ради. Як мені повідомили мої колеги, у будівлі з вихідних знаходилась група невідомих чоловіків у спортивному та камуфляжному одязі, деякі з предметами, схожими на зброю, кількість приблизно 20 осіб, - йдеться у заяві Матвієнка.

За його словами, на його вимогу зала була відчинена, всередині дійсно перебувають люди.

Заявление в полицию принято

Posted by Павел Матвиенко on Monday, December 21, 2020

Депутат не виключає, що вони ночують в будівлі облради впродовж кількох днів.

Вказані дії мають ознаки кримінальних правопорушень, відповідальність за яке передбачена ст. 263 та 293 КК України… Вимагаю: невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати мені витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, - написав Матвієнко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Запорізькій облраді обрали нового голову: попередній протримався лише 3 дні, і через бардак в облраді Запоріжжя може піти на дострокові вибори через політичну кризу.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики