UA | RU
06 жовтня 2020, 10:00

Земля і гроші є: Роман Гах розповів, де в Борщагівській ОТГ побудують нову державну школу

Роман Гах переконаний, що кошти на будівництво школи в бюджеті громади є
Роман Гах переконаний, що кошти на будівництво школи в бюджеті громади є

Кандидат на посаду глави Борщагівської ОТГ від "Слуги народу" Роман Гах вважає, що перше, чим потрібно зайнятися новому голові громади - це будівництво державної школи

Про це він розповів в інтерв'ю порталу KV, передає RegioNews.

Я переконаний, Борщагівка повинна бути освіченою, а без достатньої кількості державних шкіл це неможливо. Звичайно, в громаді є зараз приватні школи. У них досить високий рівень викладання та оснащення, але для більшості приватні школи все одно недоступні через вартість навчання", - зазначив Роман Гах.

Він нагадав, що в цьому році в Софіївсько-Борщагівській школі набрали 17 перших класів, і дітям доводиться вчитися в три зміни. На думку кандидата в голови ОТГ, це ненормально, як і те, що батьки стають в чергу в дитячий садок одразу після народження дитини.

"Я переконаний, що влада повинна забезпечити кожному жителю право вибору - або платна приватна школа, або безкоштовна державна. І я хочу, щоб нові державні школи не відрізнялися від приватних за рівнем знань, які отримують учні. Те саме має бути і з дитсадками", - сказав Гах.

Він також пояснив, що потрібно для того, щоб побудувати державну школу.

В першу чергу це земля. Ділянки під будівництво шкіл виділені вже давно. Наприклад, в Софіївській Борщагівці це ділянка площею 2,76 га біля вулиці Зоряної. Це недалеко від парку "Зелена Брама"", - сказав кандидат в голови ОТГ.

За його словами, наступний крок - розробка проектної документації та її погодження і затвердження. Коли проект буде остаточно готовий, треба отримати всю дозвільну документацію. Далі потрібно проводити тендер, вибирати генпідрядника і починати процес будівництва. Коли будівництво підходить до фінальної стадії, рішенням Ради ОТГ утворюється державна освітня установа, на конкурсах набирається керівництво і педагогічний колектив школи. І в кінці школа набирає учнів і починає працювати.

Роман Гах переконаний, що кошти на будівництво школи в бюджеті громади є.

"Головне питання - де взяти гроші на будівництво і утримання нової школи, за великим рахунком, вирішено вже давно. За прогнозами фахівців, бюджет Софіївської та Петропавлівської Борщаговок за підсумками 2020 року буде профіцитним, а це значить, що кошти на подібні проекти в бюджетах є. До того ж в останні роки бюджети стабільно ростуть, а після виборів і створення об'єднаної громади змінюються принципи формування бюджету в бік збільшення надходжень. Тобто гроші на будівництво школи та садочків однозначно є. Потрібна тільки воля і бажання робити щось для суспільства" , - сказав кандидат на посаду глави Борщагівської ОТГ.

Нагадаємо, раніше Роман Гах, започаткував проект "Карта змін Борщагівської ОТГ", який дозволить окреслити ряд основних проблем громади, що потребують першочергового вирішення.

Читайте також: Роман Гах. Досьє.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Ракетний удар по Дніпропетровщині: в лікарні померла ще одна дитина
19 квітня 2024, 10:59
Перше знищення російського Ту-22М3: відео з місця падіння
19 квітня 2024, 10:51
У ГУР розповіли про збиття російського літака Ту-22М3: відео
19 квітня 2024, 10:28
Удар по Кривому Рогу: пошкоджений об'єкт інфраструктури
19 квітня 2024, 10:15
Вокзал у Дніпрі відновив роботу: є суттєві затримки потягів
19 квітня 2024, 10:06
Атака по Дніпропетровщині: кількість постраждалих зросла
19 квітня 2024, 09:46
Удар по Дніпру: призупинена робота залізничного вокзалу, є поранені працівники
19 квітня 2024, 09:27
У ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також 15 ракет та 14 дронів
19 квітня 2024, 09:20
Ракетна атака по Дніпропетровщині: у МВС розповіли про кількість загиблих та постраждалих
19 квітня 2024, 09:09
Ситуація на фронті та втрати росіян: інформація від Генштабу ЗСУ на 19 квітня
19 квітня 2024, 08:56