UA | RU
22 вересня 2020, 17:07

"Карта змін" від Романа Гаха: Жителі Борщагівської ОТГ розповіли, які проблеми треба вирішити в першу чергу

Серед основних проблем - це відсутність необхідної кількості шкіл та дитсадків у населених пунктах
Серед основних проблем - це відсутність необхідної кількості шкіл та дитсадків у населених пунктах
Фото: з відкритих джерел

Вже перші звернення громадян, які надійшли в проект "Карта змін Борщагівської ОТГ", яку започаткував кандидат на посаду голови Борщагівської ОТГ від партії "Слуга народу" Роман Гах, дозволили окреслити низку основних проблем громади, які потребують першочергового вирішення.

Про це йдеться у статті інформаційного порталу "Моя Київщина", передає RegioNews.

Зокрема, перші звернення показали найголовнішу проблему громади – це відсутність у населених пунктах необхідної кількості державних шкіл та дитсадків. Так, близько 50% вже поданих жителями Петропавлівської і Софіївської Борщагівок скарг стосувались саме шаленого дефіциту місць в існуючих дитячих садочках та школах із довжелезними чергами в освітні заклади, а в Чайках таке болюче питання взагалі хвилює до 80% людей.

"І їх цілком можна зрозуміти, бо три села Борщагівської ОТГ де-факто вже стали одним із "спальних" районів Києва, в якому завдяки активній забудові до 2021 року, за фаховими оцінками, проживатиме вже понад 80 тисяч людей. Тут молодь й активні люди купують житло, паралельно ж в цих нових житлових комплексах спостерігається справжній бебі-бум. До речі, судячи із надісланих запитів громадян на тему цієї локальної кризи, необхідна чітка стратегія її подолання", - зазначається у публікації.

Для вирішення цієї проблеми, по-перше, необхідно найближчим часом запланувати будівництво нових освітніх закладів, тим більше що це передбачено генпланами та для цього є кошти бюджету об’єднаної громади, що незабаром акумулюватиме більше 800 мільйонів гривень. А, по-друге, вже існують конкретні плани зацікавити місцевих забудовників, котрі можуть посприяти із покращенням соціальної інфраструктури, бо нинішня влада будівництво необхідних соціальних об’єктів постійно відкладала.

Значна кількість скарг і пропозицій, котрі надійшли на "Карту змін", стосуються також нестачі в ОТГ своєї лікарні, бо у Петропавлівській та Софіївській Борщагівках є лише медичні амбулаторії загальної практики. І в цьому плані є кілька шляхів вирішення цього питання. На першому етапі можливо домогтися розширення можливостей амбулаторій по прийому пацієнтів за рахунок надлишків бюджету, благо реформа децентралізації цілком дозволяє це робити. А далі необхідно нове будівництво принаймні поліклініки. І тут, як і у випадку із школами та дитсадками, бюджетні кошти для відповідного соціального об’єкту є.

Як тільки запрацювала "Карта змін Борщагівської ОТГ", стала зрозумілою ще одна велика проблема, яка турбує жителів громади – це перебої із постачанням води та електрики. А також інше питання – погане освітлення багатьох вулиць.

"Що стосується вуличного освітлення, то тут мешканці громади дали певну оцінку місцевій владі, адже гроші в бюджеті для утримання в нормальному стані вулиць були і до створення об'єднаної громади. Для вирішення цього питання потрібно лише системо проявляти господарські здібності. Стосовно ж перебоїв з водо- та електропостачанням, то це більш комплексна проблема, викликана зношеністю ще радянських комунікацій, до яких переважно під'єднана Борщагівська ОТГ. Тим не менше, вирішити цю проблему також можливо. Є проект будівництва нової підстанції "Західна". Також можна вести переговори до приєднання Борщагівки до столичних мереж електро- та водопостачання", - йдеться у статті.

Отже, завдяки проекту "Карта змін" можна отримати багато корисної інформації про життя цього передмістя. Причому більшість актуалізованих мешканцями проблем можливо вирішити, іноді точково, а іноді – комплексно. І для розуміння чого дійсно допомагає запуск "Карти змін".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Роман Гах – депутат Софіївсько-Борщагівської сільської ради балотуватиметься на посаду голови Борщагівської ОТГ від партії "Слуга народу".

Читайте також: Роман Гах. Досьє.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Росіяни обстрілювали Дніпропетровщину артилерією і дронами: ОВА показала фото наслідків
18 квітня 2024, 19:07
Жорстоке вбивство у Вінниці: ув'язнений до смерті забив чоловіка молотком
18 квітня 2024, 18:47
У Польщі затримали російського агента, який хотів вчинити замах на Зеленського
18 квітня 2024, 18:24
На Львівщині судили фельдшерку військової частини через самогубство сержантки
18 квітня 2024, 18:21
На Запоріжжі прикордонники відбили масований удар FPV-дронів росіян
18 квітня 2024, 18:10
Ракетний удар по Дніпропетровщині: рятувальники приборкали всі пожежі
18 квітня 2024, 17:45
Кількість сертифікатів єВідновлення за знищене житло суттєво зросла: Шуляк навела статистику
18 квітня 2024, 17:34
На Херсонщині з російської окупації врятували двох дітей
18 квітня 2024, 17:05
Тернопільський експодатківець отримав тюремний термін за вимагання $40 тис. неіснуючого боргу
18 квітня 2024, 16:46
Промисловість уперше видає 10 "Богдан", – Зеленський про виробництво українських САУ в квітні
18 квітня 2024, 16:32