UA | RU
03 червня 2020, 12:32

"Смотрящий" Києва: нардеп розповів, хто стоїть за мільярдними оборудками у столиці і при чому тут Єрмак

Після призначення Дениса Єрмака головою ОП, всі справи проти "смотрящого" зам'яли
Після призначення Дениса Єрмака головою ОП, всі справи проти "смотрящого" зам'яли
Фото: з відкритих джерел

Народний депутат України від "Слуги народу" Гео Лерос передав в Національне антикорупційне бюро, а також журналістам проекту Bihus.info інформацію, яка може розпочати резонансне розслідування відносно Дениса Комарницького, якого нардеп називає головним "смотрящим" по Києву.

Про це пише RegioNews з посиланням на посаду нардепа в Facebook.

НАБУ отримало дуже резонансну інформацію, яка розкриє всім очі і покаже потворне закулісся політики, коли влада, опозиція і просто бандити зливаються в одне ціле для організації корупційних оборудок у столиці", - зазначив нардеп.

За його словами, головний герой і організатор схем - Денис Комарницький. Прикриває бізнесмена і колишнього політика народний депутат Микола Тищенко та його кум Єрмак, "яким він носить коробки на Банкову з авто Комарницького".

Депутат наводить низку викривальних матеріалів проти Комарницького, зокрема вважає його відповідальним за схеми при будівництві Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Так, у 2016 році компанія "ЕКО-БУД-ТРЕЙД", у якій кінцевими бенефіціарами є Комарницький, Кучер і Микитась, через підставну особу виграла тендер на будівництво частини Подільсько-Воскресенського мосту.

При цьому, депутат називає компанію прокладкою – вона, нібито не має своїх будівельних потужностей і співробітників, залучає на всі роботи субпідрядні організації з обов'язковим "відкатом".

Тільки за період з 01.08.2019 за 30.04.2020 на підприємство з міського бюджету перераховано 1 млрд 167 млн грн. За наявною інформацією, з субпідрядників за цей же період було зібрано 318 млн грн "чорного налу", - заявив нардеп.

Як зазначає Лерос, проти Комарницького не раз відкривали кримінальні справи і проводили обшук у його офісі. Проте все змінилося з приходом Андрія Єрмака на посаду глави Офісу президента.

Після приходу Єрмака, всі справи зам'яли і Комарницький став повноправним "смотрящим" у столиці", - вважає нардеп.

Гео Лерос також зазначив, що передав в НАБУ і журналістам імовірну копію даних з комп'ютера Дениса Комарницького, на якому знаходяться дані, які підтверджують усі його слова.

Виписки з рахунків, схеми, договорняки, понятійні корупційні угоди, тіньові потоки і дерибан. Це десятки гігабайт і тисячі документів", - підсумував нардеп.

Нагадаємо, раніше Гео Лерос неодноразово писав про нібито корупційних зв'язках поточного глави Офісу президента. А стосовно брата голови ВП почнуть розслідування.

Так, 20 травня під час закритої пресконференції в Маріїнському парку президент України Володимир Зеленський заявив, що у справі так званих "плівок Єрмака" немає складу злочину.

20 травня під стінами обласних державних адміністрацій в різних регіонах представники партії "Національний Корпус" провели пікети та акції протесту з вимогою звільнення з посади керівника Офісу президента Андрея Єрмака.

29 березня нардеп від партії "Слуга народу" Гео Лерос оприлюднив відео, на яких нібито брат глави ОП Денис Єрмак обговорює продажу посад в органах влади. Пізніше Лерос відправив у НАБУ звернення проти Єрмака.

31 березня Лерос опублікував документи, в яких Денис Єрмак рекомендує призначити Володимира Купчака в ДП "Енергоатом".

1 квітня Денис Єрмак визнав достовірність і справжність відео, а до Гео Леросу приїхали представники СБУ, щоб вручити повістки - здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спецтехзасобів негласного отримання інформації для відео-фіксації зустрічей Дениса Єрмака.

3 квітня детективи НАБУ в рамках кримінальної справи, яку відкрила САП за заявою нардепа Гео Лерос, допитали Дениса Єрмака, брата керівника Офісу президента Андрея Єрмака. В цей же день Гео Лерос допитали в ГБР.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Суд відпустив під заставу одного з депутатів, який підозрюють у підкупі начальника Сумської МВА
29 березня 2024, 14:56
На Закарпатті хочуть побудувати порт на Тисі
29 березня 2024, 14:48
Сили оборони показали кадри захисту неба над Одещиною
29 березня 2024, 14:41
В Одесі прогриміли вибухи
29 березня 2024, 14:36
Нардеп назвав країну, у яку можуть відправити послом Данілова
29 березня 2024, 14:32
Депутата міськради з Чернігівщини судитимуть за ухилення від військової служби
29 березня 2024, 14:16
У Києві молодик через помсту вбив собаку колишньої дівчини
29 березня 2024, 14:14
Ексзаступник мера Одеси відбувся умовним покаранням у справі про заволодіння аеропортом
29 березня 2024, 14:07
Масований обстріл: у Хмельницькій області пошкоджено будинки та дитячий табір
29 березня 2024, 13:29
На Хмельниччині працівниця банку привласнила 8 млн гривень виплат родичам загиблих військових
29 березня 2024, 13:26