UA | RU
26 березня 2020, 13:15

Коронавірус на Одещині: готовність до боротьби - нульова - "куратор" області

Готовність Одеської області до боротьби з коронавірусом Covid-19 – нульова
Готовність Одеської області до боротьби з коронавірусом Covid-19 – нульова
Фото: facebook/stavnitser

Як передає RegioNews із посиланням на "Українську правду", про це заявив власник компанії TIS Андрій Ставніцер, який курирує Одеську область під час пандемії коронавірусу.

"Я патріот, але повинен визнати, що готовність нульова. Якщо все залишиться так, як є, ми втратимо більше людей не від вірусу, а від хронічних та інших захворювань. Ми ризикуємо в перші ж дні напливу пацієнтів залишитися без значної кількості лікарів – без костюмів і умов для роботи вони будуть відмовлятися цим займатися. Обслуговувати ШВЛ, які ми зараз такою титанічною працею збираємо по світу, буде нікому", - сказав він.

За його словами, найбільше його вразило, коли почав занурюватися в стан справ в області, розгубленість людей, які мають знати, що робити в таких ситуаціях.

"Категоричний пофігізм людей, які продовжують вважати, що карантин не для них, а для італійців чи німців. Провал в тому місці, в якому у нас повинна бути медицина. Ми раніше думали, що вона просто недосконала, а тепер з'ясували, що її немає. Це досить страшне відкриття", - уточнив бізнесмен.

За словами Ставніцера, він прийняв виклик зайнятися Одеською областю, тому що він – одесит, в цьому місті живе його сім'я, друзі, а у нього там великий бізнес.

Він також розповів, що зараз зібрали штаб, до якого він віддав "кращих менеджерів ТІС", постійно тримають зв'язок і з місцевою владою, і з лікарями, координують списки закупівель. Управляє процесом він особисто, зокрема призначає функції і визначає пріоритети.

За словами бізнесмена, вони взяли на себе: закупівлі, координацію з лікарнями, забезпечення медиків транспортом і харчуванням, забезпечення літніх людей харчуванням, переорієнтацію місцевих виробників на необхідні зараз речі, координацію дій з владою, а також агітацію за дотримання карантину.

Також Ставніцер додав, що вони запрошували на зустріч бізнес і просили приєднатися до боротьби з коронавірусом.

За його словами, зараз в області допомагає величезна кількість бізнесменів, які передають гроші в фонд, купують те, що не може чекати державної закупівлі, віддають товари, приміщення, направляють людей.

Але при цьому в області є багато проблем: не захищені лікарі, бригади швидкої допомоги, соціальні працівники, поліцейські, лікарні не оснащені практично нічим необхідним, повільна бюрократична машина і погана дисципліна, яка призводить до недотримання карантину і запобіжних заходів. Через усе це, за словами Ставніцера, ситуація виглядає плачевно.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Читайте також: Як протистоять коронавирусу в регіонах: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, 16 березня президент України Володимир Зеленський зустрівся із власниками та топ-менеджерами найбільших українських компаній і бізнес-груп.

Олігарх Рінат Ахметов, який зголосився на прохання гаранта взяти під опіку декілька областей на час пандемії коронавірусу, називає свої дії "допомогою місцевій владі".

У Пінчука розповіли, що президент Володимир Зеленський нічого не обіцяв бізнесу за його допомогу в боротьбі з Covid-19 і "кураторство" над областями на час пандемії.

Бізнесмен і один з лідерів парламентської групи "За майбутнє" Ігор Палиця, який взяв на себе кураторство над Волинню на час пандемії Covid-19, заявив, що найбільше у ситуації з коронавірусом його вразила безпорадність влади на рівні держави.

Станом на 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу COVID-19, 5 летальних, і одна людина одужала. МОЗ через ситуацію з коронавірусом в країні закликає громадян носити медичні маски.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Удар по Дніпру: призупинена робота залізничного вокзалу: є поранені працівники
19 квітня 2024, 09:27
У ЗСУ підтвердили знищення Ту-22М3, а також 15 ракет та 14 дронів
19 квітня 2024, 09:20
Ракетна атака по Дніпропетровщині: у МВС розповіли про кількість загиблих та постраждалих
19 квітня 2024, 09:09
Ситуація на фронті та втрати росіян: інформація від Генштабу ЗСУ на 19 квітня
19 квітня 2024, 08:56
У Ставропольському краї РФ впав літак Ту-22М3, який атакував Україну
19 квітня 2024, 08:43
На Дніпропетровщині у лікарні померла дитина, постраждала внаслідок ракетної атаки
19 квітня 2024, 08:29
Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони Півдня
19 квітня 2024, 08:20
У Дніпрі ракета зруйнувала п'ятиповерхівку: є загиблі та поранені
19 квітня 2024, 08:03
Реформа житлової політики: Шуляк розповіла про законопроєкти, над якими ведеться робота
19 квітня 2024, 06:55
На Вінниччині судили за ухилення від мобілізації чоловіка, якого двічі відмовлялися брати на службу
19 квітня 2024, 03:12