UA | RU
21 квітня 2021, 15:07

На Кіровоградщині в офісі вибухнула граната: є жертви

Очевидець трагедії президент ФК "Інгулець" Олександр Поворознюк розповів подробиці
Очевидець трагедії президент ФК "Інгулець" Олександр Поворознюк розповів подробиці
Фото з відкритих джерел

Вчора, 20 квітня, увечері у селищі Петрове вибухнула граната у приміщенні одного з офісів сільгоспвиробників.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на місцеве видання "Гречка".

Як повідомила речниця Нацполіції в області Віталіна Бевзенко, на місці були присутні троє людей. Конфліктів між ними не відбувалося.

За попередніми даними, внаслідок необережного поводження пролунав вибух предмету, зовні схожого на гранату. У результаті вибуху один чоловік отримав тяжкі травми, інший – осколкові поранення. 58-річного потерпілого доправили до лікарні, – повідомила Віталіна Бевзенко.

Сьогодні, 21 квітня, 58-річний чоловік через важкі травми помер.

Вибух стався у кімнаті, де знаходився президент ФК "Інгулець" Олександр Поворознюк. Він не травмувався.

Олександр Поворознюк, як очевидець події, розповів подробиці для Petrove TV.

До мене зателефонував друг. Попросив заїхати за ним на базу. Я часто заїжджав туди, ми грали там в нарди, спілкувалися. Я заїхав. Там був ще компаньйон мого товариша, сиділи, розмовляли - ні про що, розповідали анекдоти. Тут Вертелевський (один з присутніх. – ред.) встає, дістає гранату, кладе на стіл і посміхається. Я одразу нічого не зрозумів, дивлюся – бойова граната, смішного мало. Потім він бере цю гранату, кладе до себе в кишеню, і вона вибухає. На мене падає стіл, падають зі стін ікони, далі я погано пам'ятаю, як мене витягнули на вулицю. Викликав поліцію, "швидку". Зайшов туди – там шматки м'яса, рука відірвана. Вивів іншого товариша - Льва, замотав йому голову, - розповів Поворознюк.

Інформацію за цим фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 15 та ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Обставини пригоди з’ясовують слідчі.

Як повідомлялося, сьогодні на Донбасі в результаті вибуху гранати загинула дворічна дівчинка - ОБСЄ. Гранату активував батько дитини.

Раніше на Маріупольському меткомбінаті стався вибух під час переплавки металобрухту. Правоохоронці відкрили кримінальну справу.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...