UA | RU
21 березня 2021, 16:59

У Миколаєві запроваджують суворий карантин

Він триватиме від 24 березня до 4 квітня включно
Він триватиме від 24 березня до 4 квітня включно

У місті Миколаєві з 24 березня запроваджують жорсткіший карантин через критичне збільшення кількості хворих на COVID-19.

Про це повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кім на своїй Facebook-сторінці, передає RegioNews.

На цей момент обмеження стосуються лише міста Миколаєва, в разі погіршення ситуації в області будуть прийняті відповідні рішення.

Все дуже погано, ми впевнено йдемо до червоної зони. Тому ми провели позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській ОДА, де був присутній міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич. Для стабілізації ситуації ми прийняли наступне рішення - вводимо більш суворі карантинні обмеження в рамках помаранчевої зони, які набирають чинності з 01.00 24 березня та будуть діяти до 4 квітня включно, - написав Кім.

Зокрема, буде заборонено: роботу закладів культури (кінотеатрів, театри, музеї, концертні зали); торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії); проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м² на 1 особу); масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших).

Крім того, заклади громадського харчування працюватимуть виключно на виніс; перукарні, салони краси - за попереднім записом. Також працюватимуть дитячі садочки, а школи після канікул повернуться до навчання – але дистанційно.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу. Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи. Окрім підприємств критичної інфраструктури.

Громадський транспорт працюватиме в звичному режимі. З дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%.

Щодо ринків, то вони працюватимуть ще тиждень – до 29 березня. Проте будуть проводитись постійні рейди із залученням фахівців Держпродспоживслужби та Національної поліції України. І у разі недотримання карантинних вимог - їх також закриють.

На цей момент обмеження стосуються лише міста Миколаєва, в разі погіршення ситуації в області будуть прийняті відповідні рішення.

Загалом на Миколаївщині нині зафіксовано 48 274 хворих на COVID-19, з них 353 за останню добу. В тому числі у Миколаєві – 31949 (+240).

Щодо ситуації із COVID-19 у місті Миколаєві. Все дуже погано, ми впевнено йдемо до "червоної зони”. По одному із...

Posted by Віталій Кім - голова Миколаївської ОДА on Sunday, March 21, 2021

Як повідомлялося, сьогодні оновлено поділ на карантинні зони: в Україні сім "червоних" областей. До "червоної" зони МОЗ додало Київську область.

Учора на Дніпропетровщині посилили карантинні обмеження. Область перейшла в "помаранчеву" зону карантину.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
На півдні України військові збили два російські дрони
26 квітня 2024, 10:21
Доба на Донеччині — росіяни вбили п'ятьох людей
26 квітня 2024, 09:57
Безугла радить ухилянтам за кордоном відмовитися від українського громадянства
26 квітня 2024, 09:35
Обстріли Харківщини: за добу отримали поранення 13 мирних жителів регіону
26 квітня 2024, 09:14
Понад 300 ударів ворога за добу: інформація від Запорізької ОВА про наслідки обстрілів
26 квітня 2024, 08:49
Інтенсивність зростає: Генштаб ЗСУ повідомив про 114 бойових зіткнень за добу
26 квітня 2024, 08:34
Суд обрав запобіжний захід міністру Сольському
26 квітня 2024, 08:16
Телепортувався на той світ: військові показали відео знищення окупанта біля Роботиного
26 квітня 2024, 08:03
Внаслідок обстрілів Херсонщини отримали поранення шестеро людей
26 квітня 2024, 07:49
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00