UA | RU
13 липня 2023, 17:21

НАБУ розшукує депутата-хабарника Київради Трубіцина

На сайті Національного антикорупційного бюро (НАБУ) з'явилася інформація про розшук депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина, який є фігурантом справи про мільйонний хабар. У травні цього року депутат виїхав з України

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

У відомстві зазначають, що Трубіцин є обвинуваченим у кримінальній справі про одержання хабаря.

"НАБУ розшукує обвинуваченого у кримінальному провадженні № 52021000000000144 від 23.03.2021, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (в одержанні службовою особою неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням влади та службового становища, за попередньою змовою групою осіб)", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Трубіцин був затриманий детективами НАБУ 9 лютого 2022 року під час отримання частини хабаря у розмірі 1,2 млн грн. За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Нагадаємо, що у травні Трубіцин нелегально покинув територію України, використовуючи допомогу Головного управління розвідки Міністерства оборони та Служби спеціальних операцій. У зв'язку з цим суд оголосив його у міжнародний розшук.

Варто відзначити, що Трубіцин чотири рази поспіль не з'являвся на судові засідання у ВАКС, попри належні повідомлення його про ці засідання. Спеціальна антикорупційна прокуратура ініціювала стягнення в державний бюджет застави, яку сплатив Трубіцин, щоб вийти із СІЗО.

Також журналісти проєкту "Схеми" повідомили подробиці щодо виїзду Трубіцина із України. За даними журналістів, він виїхав через пункт пропуску Рава-Руська ввечері 13 травня на власній автівці Mercedes S 600 за дозволом голови Державної прикордонної служби на підставі листа від глави Головного управління розвідки Кирила Буданова.

У Головному управлінні розвідки підтвердили інформацію про те, що Трубіцин зміг виїхати за кордон завдяки листу за підписом керівника ГУР Кирила Буданова. Водночас у відомстві стверджують, що надали Трубіцину такий лист "на прохання іншої структури". Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що про виїзд Трубіцина за кордон клопотали Сили спецоперацій ЗСУ.

25 травня Трубіцин був виключений з фракції "Слуга народу". Також голова партії "Слуга народу", народна депутатка Олена Шуляк ініціювала проведення зборів Київської міської організації партії з метою відкликання Владислава Трубіцина з посади депутата Київради.

Раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомляв, що Трубіцин вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

В квітні цього року у ЗМІ з'явилася інформація, що Трубіцин спільно з головою Оболонської РДА Кирилом Фесиком вимагали у київського освітянина Олега Попова 100 тис. доларів за можливість взяти в оренду приміщення в Оболонському районі під свій освітній проєкт. Окрім хабаря, Трубіцин і Фесик, за словами Попова, вимагали в нього долю у бізнесі.

Крім того, за період із серпня по листопад 2022 року було організовано чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. Втім, куди насправді пішли ці кошти досі невідомо, адже депутат так і не відзвітував, куди пішли зібрані кошти. Також аукціони Трубіцина містили ознаки шахрайства – в аукціонах брали участь підставні особи.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Вінниччині тепловоз протаранив легковик: є загиблий
29 квітня 2024, 15:58
На Львівщині двоє людей постраждали через укуси змій
29 квітня 2024, 15:37
Стікала кров’ю та скулила: мешканець Харкова порізав ножем безпритульну собаку
29 квітня 2024, 15:10
На Харківщині чоловіка, який кілька років ґвалтував хлопчика, засудили до довічного ув’язнення
29 квітня 2024, 14:59
На Львівщині чоловік погрожував підірвати гранатою суд
29 квітня 2024, 14:54
Окупанти обстріляли Кізомис на Херсонщині: є загиблий
29 квітня 2024, 14:42
Польські протестувальники розблокували кордон, у Кабміні анонсували новий раунд переговорів
29 квітня 2024, 14:38
У ГУР назвали кількість росіян-дезертирів
29 квітня 2024, 14:32
Навчальні стрільби: де на Полтавщині лунатимуть постріли
29 квітня 2024, 14:01
Вбивство підлітка на станції фунікулера у Києві: з'явилося відео з камери спостереження
29 квітня 2024, 13:54