UA | RU
30 травня 2023, 18:34

В "Слузі народу" розпочали процедуру позбавлення хабарника Трубіцина мандата депутата Київради

Голова партії "Слуга народу", народна депутатка Олена Шуляк ініціювала проведення зборів Київської міської організації партії з метою відкликання Владислава Трубіцина з посади депутата Київради

Як повідомляє RegioNews, про це Олена Шуляк написала у Facebook.

"Ініціювала збори Київської міської організації Слуга Народу, щодо відкликання Трубіцина за народною ініціативою (в рамках процедури застосування імперативного мандату). Членство в партії "Слуга Народу" Владислава Трубіцина було припинено ще перед початком повномасштабної війни 2022-го. Втім він продовжував входити до лав нашої фракції у Київраді", - пояснила Шуляк.

Голова партії нагадала, що фракція 25 травня вже ухвалила рішення про виключення Трубіцина зі свого складу.

"В Україні не має бути недоторканих осіб, підозрюваних у корупції, хоч би яку посаду вони не обіймали", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що САП ініціює оголошення у міжнародний розшук депутата Київради від партії "Слуга народу" Владислава Трубіцина.

Сьогодні Трубіцин вдруге не прибув на судове засідання у ВАКС, хоча був попереджений належним чином. САП вимагатиме стягнення в державний бюджет застави, яку сплатив Трубіцин, щоб вийти із СІЗО. Варто зазначити, що застава у справі депутата-хабарника складає майже 10 млн грн.

Також раніше стало відомо, що підозрюваний у хабарництві депутат Київради Владислав Трубіцин 25 травня був виключений з фракції "Слуга народу".

Нещодавно розгорівся скандал після оприлюднення інформації, що Трубіцин спільно з начальником Оболонської районної державної адміністрації Кирилом Фесиком вимагали у київського освітянина Олега Попова 100 тис. доларів за можливість взяти в оренду приміщення в Оболонському районі під свій освітній проєкт. Окрім хабаря Трубіцин і Фесик, за словами Попова, вимагали в нього долю у бізнесі.

Як відомо, 17 травня депутат Трубіцин проігнорував засідання суду по справі, у якій він звинувачується в отриманні більше 1 млн хабаря за право розміщувати МАФи в Києві. Наступне засідання призначили на 30 травня.

18 травня політичний експерт Олексій Голобуцький розповів, що Трубіцин не з’явився до ВАКС, тому що виїхав з України.

19 травня голова фракції "Слуга народу" в Київраді Андрій Вітренко заявив, що не знає, чи в Україні Трубіцин.

Також нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ викрило Владислава Трубіцина на отриманні більше 1 млн грн хабаря. Того ж дня САП повідомила депутату про підозру за статтю "прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Колишня дружина ексголови Верховного Суду Князєва відсудила у нього частину майна
30 квітня 2024, 17:42
Навесні на Полтавщині висадили понад 600 гектарів нових лісів
30 квітня 2024, 17:20
На Львівщині перекинувся пасажирський мікроавтобус: постраждали семеро людей
30 квітня 2024, 16:54
В Енергоатомі відреагували на чутки про позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС
30 квітня 2024, 16:53
У Харківській області оновили графіки відключень світла
30 квітня 2024, 16:25
В Україну із ЄС екстрадували організатора схеми для ухилянтів
30 квітня 2024, 16:11
Нацрада закликає припинити в Україні офіційну комунікацію в Telegram
30 квітня 2024, 16:06
Працівники ТЦК затримали фізиків онкоцентру у Львові: коментарі медзакладу та військкомату
30 квітня 2024, 16:04
Релокація під час війни: як подбати про ментальне здоров'я та віднайти нові опори
30 квітня 2024, 15:29
З митрополита УПЦ МП Павла зняли електронний браслет
30 квітня 2024, 15:22