UA | RU
16 лютого 2023, 09:30

ВАСК починає розглядати по суті справу про хабар Трубіцина, який звітує Татарову, – "Схеми"

Владислав Трубіцин

Вищий антикорупційний суд розпочинає розгляд по суті справи депутата Київради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина про 1,39 млн грн неправомірної вигоди

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Схеми".

Журналісти нагадують, що правоохоронці викрили Трубіцина рік тому на отриманні хабаря. Наразі слідство намагається довести, що депутат налагодив схему відкатів за розподіл місць під пересувні автокрамнички у Києві.

"Зараз у Вищому антикорупційному суді починає по суті слухатись цікава справа, де серед обвинувачених – "cлуга народу", депутат Київради Владислав Трубіцин. Його НАБУ/САП рівно рік тому гучно викрили на отриманні неправомірної вигоди – слідство доводить, що впливовий депутат, очільник комісії з підприємництва, налагодив схему відкатів за розподіл місць під "купави" у столиці (так називають пересувні автокрамнички на колесах)", - йдеться у повідомленні.

Серед основних доказів, як зазначається у дописі, – записи розмов Трубіцина та його найближчого оточення, та його перемовини з бізнесменом, який і здав його в НАБУ.

"Над передвижной торговлей сезонной подумайте… Вот эти купавы... Этих можем штук пятьдесят-семьдесят разыграть и взять под себя", – йшлося у записах розмов Трубіцина у моментом передачі хабаря, які НАБУ оприлюднило рік тому.

"Схеми" також зауважують, що на записи та в матеріали справи потрапила ось така фраза помічника Трубіцина щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова, який свого часу також був фігурантом іншої справи НАБУ.

"Курирует все вопросы Татаров, потому что он (Трубіцин – ред.) раз в неделю к нему типа ездит на полный отчет", - говорилось на записі.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ затримало Владислава Трубіцина, а також його помічника. Цього самого дня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила депутату про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем).

11 лютого Вищий антикорупційний суд України заарештував Трубіцина та призначив заставу у розмірі 14,886 млн грн як альтернативу тримання під вартою. 16 лютого у Вищому антикорупційному суді України повідомили, що за депутата внесли заставу.

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Більше ніж 800 громад розпочинають роботу з новим державним реєстром - реєстром адрес. Навіщо він знадобився
26 квітня 2024, 17:23
Президент звільнив командувача Сил підтримки ЗСУ
26 квітня 2024, 17:10
Під Бахмутом прикордонники знищили бліндаж окупантів та склад БК
26 квітня 2024, 17:05
На Харківщині ворожий дрон влучив в авто волонтерів: є поранені
26 квітня 2024, 16:58
У Києві терміново евакуюють дві лікарні через заяви про можливий удар
26 квітня 2024, 16:36
Страждав від лудоманії: у Харкові чоловік застрелив дружину та доньку
26 квітня 2024, 16:28
У Києві засудили чоловіка за розбещення 13-річних дівчат
26 квітня 2024, 15:53
У кінці квітня в Харківській області діятимуть нові графіки відключень електроенергії
26 квітня 2024, 15:50
На Одещині затримали посадовця, який вимагав хабар у військового за оформлення інвалідності його матері
26 квітня 2024, 15:37
В Одесі викрили цех з підробки "брендового" одягу: вилучили товару на 1,8 млн грн
26 квітня 2024, 15:31