UA | RU
22 квітня 2021, 16:31

Трубіцин Владислав

Депутат Київради ІХ скликання (фракція партії "Слуга народу"). Голова постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.
Депутат Київради ІХ скликання (фракція партії "Слуга народу"). Голова постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Профіль у Facebook

Місце народження

Владислав Трубіцин народився 1 лютого 1983 року у Харкові.

Освіта

Навчався на факультеті економіки та менеджменту "Європейського університету".

Кар'єра

З 2001 року по сьогодні займається підприємницькою діяльністю в антикварно-мистецтвознавчій сфері. У Дніпровському районі Києва, а також у Московському районі Харкова зареєстрований як фізособа-підприємець, профіль – консультування з питань комерційної діяльності та управління. Володіє десятком магазинів та антикварних салонів у Києві та Харкові.

Був помічником на громадських засадах народного депутата Верховної Ради (ВР) VII скликання (2012-2014) Олександра Фельдмана (фракція Партії регіонів).

У 2015 році Владислав Трубіцин заснував та став співвласником галереї мистецтв "Старовинна книга". Є одним із співзасновників аукціонного будинку "Епоха".

У 2020 році був обраний до Київради від партії "Слуга народу" (№5 у виборчому списку). Трубіцин очолив постійну комісію з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Сім'я

Не одружений.

Скандали

Суд за шахрайство на Харківщині

У 2010 році суд визнав Трубіцина винним у підробці документів та шахрайстві, однак його було звільнено від відповідальності через молодий вік, каяття у вчиненні злочину, позитивні характеристики та відсутність суспільної небезпеки. За матеріалами тієї справи у 2004 році 21 річний Трубіцин підробив посвідчення інспектора енергонагляду та намагався влаштувати фіктивну перевірку роботи підприємців на одному з ринків м. Ізюм на Харківщині.

Розшук правоохоронцями Вірменії

В ЗМІ є інформація, що у 2010 році Трубіцин оголошувався у розшук правоохоронцями Вірменії за звинуваченням у викраденні старовинних книг місцевої Національної бібліотеки. Повідомляється, що інші фігуранти цієї справи отримали реальні строки позбавлення волі, а от Трубіцину вдалося уникнути покарання, завдяки зв'язкам та грошам.

Також у ЗМІ є інформація, що Трубіцин отримував книги для своєї колекції незаконним способом. При цьому серед його клієнтів, яким він свій товар продавав були переважно одіозні особи. Зокрема, йдеться про екс-міністра освіти Дмитра Табачника, екс-спікера Володимира Литвина та інших.

Власне саме зв'язки з колишніми регіоналами та представниками ОПЗЖ багато в чому і забезпечили Трубіцину політичну кар'єру. Як відомо, у Верховній Раді VII скликання Трубіцин був офіційним помічником народного депутата від Партії регіонів Олександра Фельдмана.

Керування авто у стані алкогольного сп'яніння

У 2016 та 2018 роках, за даними Youcontrol, двічі притягувався до відповідальності за статтею "Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції". 

Бійка у Київраді

У листопаді 2021 року, як повідомляли ЗМІ, Трубіцин, імовірно, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, влаштував бійку в Київраді.

Схеми з ринком "Петрівка"

У 2020 році Трубіцин активно виступав проти забудови книжкового ринку "Петрівка". Це пов'язано з тим, що він, як писали ЗМІ, має мільйонний бізнес на книжковому ринку. У жовтні 2020 року Трубіцин повідомив, що ринок "Петрівка" не буде зноситися і подавав це як свою перемогу. Це й стало одним із основних пунктів у його передвиборчій кампанії. 

Однак згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що Трубіцин залучив свої зв'язки в Офісі президента і досягнув домовленості із забудовником. І уже у лютому 2022 року депутат заявив, що ТРЦ на місці ринку "Петрівка" все ж збудують, а сам ринок буде "реконструйований" забудовником. Таким чином Трубіцин фактично "кинув" підприємців із ринку "Петрівка", про захист яких він заявляв раніше.

Звинувачення НАБУ у корупції

9 лютого 2022 року Владислав Трубіцин був затриманий детективами НАБУ при отриманні хабара у розмірі 1,26 млн грн. Трубіцину та іншим фігурантам справи було вручено підозри за статтею "отримання неправомірної вигоди". За матеріалами справи, Трубіцин вимагав і отримав від підприємця хабарів на загальну суму 1,39 млн грн за сприяння у виграші тендера та розміщення точок пересувної різдрібної торгівлі в Києві.

НАБУ оприлюднило оперативне відео, які містить докази корупційної схеми, яку організував Трубіцин. Після перемоги в тендері та встановленні торгових точок підприємці мали сплачувати організатору схеми окрім офіційної оренди, ще до 25 тис гривень з кожної точки на місяць.

11 лютого суд обрав Трубіцину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі 14,88 млн грн. За кілька днів після внесення застави Трубіцин вийшов з СІЗО. Суд зобов'язав його не залишати Київ без дозволу детектива, прокурора, суду; повідомляти детективу, прокурору, суду про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в'їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

В жовтні 2022 року справу Трубіцина було скеровано до суду.

Скандал з аукціонами "на підтримку ЗСУ"

Після початку повномасштабного вторгнення Росії Трубіцин опинився в центрі скандалу через аукціони, які він провів для збору коштів нібито на потреби ЗСУ. За період з серпня по листопад 2022 року Трубіцин організував чотири благодійні аукціони "Перемога починається з тебе", за підсумками яких було зібрано 14,5 млн. гривень. Ці гроші були отримані шляхом розігрування на торгах антикварних предметів, старовинних книжок, ікон, трофеїв ЗСУ та інших лотів.

Однак зібрані на аукціонах гроші так і не потрапили на рахунки благодійних фондів, які виступали співорганізаторами аукціонів. Також Трубіцин не надав звітів про використання цих коштів. Крім цього низка ЗМІ повідомили, що третина людей, які брали участь в організованих Трубіциним аукціонах були підставними особами, які брали участь в аукціонах для картинки. На справді ж, як пишуть ЗМІ, аукціони Трубіцина містили багато ознак шахрайства і куди зникли зібрані на них гроші не відомо.


26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
 
Литвиненко Олександр Валерійович
Секретар Ради національної безпеки та оборони
Харченко Регіна Владиславівна
В.о. мера Запоріжжя, секретарка Запорізької міської ради
Поліщук Ігор Ігорович
Міський голова Луцька
Всі досьє »