UA | RU
18 травня 2023, 13:48

Депутат-хабарник Трубіцин втік з України, попри "електронний браслет", — експерт

Депутат Київради від "Слуги народу", голова комісії міськради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин, якого звинувачують в хабарництві, не з’явився до ВАКС, тому що виїхав з України, попри "електронний браслет"

Як передає RegioNews, про це заявив політичний експерт Олексій Голобуцький.

"Депутат-"слуга народу" Владислав Трубіцин, якого НАБУ затримало на мільйонному хабарі, мав явитися до антикорупційного суду. Але не явився. Та й ще й телефон відключив, повідомляє Центр протидії корупції. За моєю інформацією, Трубіцин, людина призивного віку, перебуваючий під слідством, втік з України. Відбудеться сесія Київської міської ради. З високою ймовірністю Трубіцин проігнорує засідання сесії, як і засідання суду. Бо його просто вже немає в Україні... Перевіримо", - заявив Голобуцький.

Експерт нагадує, що підозрюваний у хабарництві Трубіцин не був ув’язнений, бо на час розгляду справи вийшов на волю під заставу 14,88 млн грн. Його не виключили з фракції і не зняли з голови профільної комісії. Він продовжував ходити на засідання фракції і сесії міськради. І саме належність до партії "Слуга народу" допомогла Трубіцину виїхати з України у військовий час та перебуваючи під слідством, вважає експерт.

"На підозрюваного в отриманні хабара поклали зобовʼязання не відлучатися з місця проживання (Києва) без дозволу, повідомляти прокурора або суд про зміну місця проживання або місця роботи, не спілкуватися зі свідками, здати документи для виїзду з України, носити електронний браслет. Як перебуваючий під слідством депутат провладної партії зміг втекти з країни? Як депутат правлячої партії "Слуга народу", військвозобовʼязаний в час дії воєнного стану зміг перетнути кордон, хто та на яких підставах міг надати йому дозвіл на виїзд? Думаю, відповідь вже є у запитанні. Війна, Бахмут, десятки тисячі загиблих воїнів та цивільних, а "слуги" залишаються "слугами", - робить висновок Голобуцький.

Він також зазначив, що Трубіцин звинувачується не лише у тому, що "за хабар "рішав" з дозволами на торгівлю в Києві". За Трубіциним тягнеться шлейф і міжнародних злочинів, наголошує експерт.

"Ще до того, як стати депутатом, він був фігурантом справи про викрадення цінних книг з Національної бібліотеки Вірменії. А ще раніше був судимий за те, що з підробною "корочкою" енергонагляду кошмарив підприємців на базарах Харківщини. Такий собі Остап Бендер на мінімалках", - відзначив Голобуцький.

Як повідомлялось, 17 травня депутат Трубіцин проігнорував засідання суду по своїй справі. На наступному засіданні судді мають визначитися із тим, чи накладати на Трубіцина грошове стягнення за неявку. Наступне засідання призначили на 30 травня.

Раніше київський освітянин Олег Попов повідомив, що депутат Трубіцин спільно з головою Оболонської ДРА Фесиком вимагали у нього хабар за можливість орендувати приміщення під освітній проєкт в Оболонському районі.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ викрило Владислава Трубіцина на отриманні більше 1 млн грн хабаря. Того ж дня САП повідомила депутату про підозру за статтю "прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Обстріли Харківщини: за добу отримали поранення 13 мирних жителів регіону
26 квітня 2024, 09:14
Понад 300 ударів ворога за добу: інформація від Запорізької ОВА про наслідки обстрілів
26 квітня 2024, 08:49
Інтенсивність зростає: Генштаб ЗСУ повідомив про 114 бойових зіткнень за добу
26 квітня 2024, 08:34
Суд обрав запобіжний захід міністру Сольському
26 квітня 2024, 08:16
Телепортувався на той світ: військові показали відео знищення окупанта біля Роботиного
26 квітня 2024, 08:03
Внаслідок обстрілів Херсонщини отримали поранення шестеро людей
26 квітня 2024, 07:49
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00