UA | RU
09 лютого 2023, 09:13

Підозрюваний у корупції депутат Київради Трубіцин влаштовує шахрайські псевдоаукціони, — журналіст

фото: Facebook

Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого НАБУ раніше затримувало за підозрою в отриманні 1,2 млн грн хабаря, провів чотири аукціони для допомоги ЗСУ на загальну суму майже 15 млн грн. Однак ці кошти так і не пішли на допомогу українським військовим

Про це заявив у своєму розслідуванні, яке вийшло на YouTube, журналіст Ярослав Бондаренко, передає RegioNews.

За інформацією журналіста, на торги виставлявся антикваріат низької якості, який продавали завдяки шахрайській схемі за штучно завищеними цінами, а гроші від продажу було розкрадено.

"Вирішивши, що війна все спише, а в крайньому випадку друзі з Офісу президента допоможуть "відмазати" – депутат організував серію аукціонів нібито на підтримку ЗСУ, а виявилося, що не на ЗСУ зовсім, а на підтримку самого депутата-хабарника. За 2022 рік Трубіцин встиг розпіарити та провести чотири аукціони на загальну суму майже 15 млн грн. Проте гроші, адресовані від продажу нібито антикваріату та старовинних книг, так і не знайшлися на рахунках заявленого благодійного фонду "Рідна Оболонь", – заявив Бондаренко.

Також журналіст заявив, що гроші від продажу лотів так і не пішли на допомогу ЗСУ, сама схема проведення аукціонів була шахрайською.

"На аукціоні виставлявся антикваріат низької якості, який нікому не потрібен і роками не продається. При цьому ті, хто його передавав, отримували частково грошову компенсацію за рахунок грошей, отриманих із цього самого аукціону. Підтвердження справжності антикваріату і того, що товар раніше не було вкрадено, ясна річ, теж ніхто не вимагав. Бо Трубіцин завжди наголошував, що всі зібрані кошти йдуть на ЗСУ. Хто покупець? Шахрайська схема відбувалася навколо покупців із фінансовими можливостями", – пояснив він.

Бондаренко додав, що третина гостей на кожному аукціоні були підставними людьми, які брали участь у торгів для підвищення вартості лотів.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ затримало Трубіцина, а також його помічника. Цього самого дня Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила депутату про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем).

11 лютого Вищий антикорупційний суд України заарештував Трубіцина та призначив заставу у розмірі 14,886 млн грн як альтернативу тримання під вартою. 16 лютого у Вищому антикорупційному суді України повідомили, що за депутата внесли заставу.

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
На Одещині росіяни вдарили балістикою по інфраструктурному об’єкту
20 квітня 2024, 12:41
Росіяни атакували ракетами промислову інфраструктуру Запоріжжя
20 квітня 2024, 12:27
Розстріл поліцейських на Вінниччині: вбивство зафіксувала бодікамера
20 квітня 2024, 12:16
У Дніпрі з-під завалів дістали ще одного загиблого: рятувальна операція завершена
20 квітня 2024, 11:34
Зеленський підписав указ про обмеження роботи онлайн-казино
20 квітня 2024, 11:13
Нічна атака на Україну: скільки цілей збила ППО
20 квітня 2024, 10:53
Ситуація на фронті та втрати ворога: інформація від Генштабу ЗСУ на 20 квітня
20 квітня 2024, 10:28
На Вінниччині вночі розстріляли поліцейських: один загинув
20 квітня 2024, 09:45
На Хмельниччині на хабарництві викрили голову військово-лікарської комісії
20 квітня 2024, 06:27
На Полтавщині тривають пошуки 13-річного хлопчика, який зник під час риболовлі майже тиждень тому
20 квітня 2024, 03:45