UA | RU
17 травня 2023, 09:52

Депутат-хабарник Трубіцин проігнорував засідання суду по своїй справі, — ЦПК

Депутат Київради від "Слуги народу", голова комісії міськради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин, якого звинувачують в хабарництві, проігнорував судове засідання ВАКС

Про це йдеться у повідомленні Центру протидії корупції, інформує RegioNews.

"У ВАКС мало відбутись чергове засідання за обвинуваченням депутата Київради Владислава Трубіцина та його спільників, яких рік тому викрили на ймовірному хабарі в 1,26 млн гривень. Однак через неявку Трубіцина засідання зірвалось. При цьому ніхто із учасників не зміг сказати, де він, а його телефон - поза зоною досяжності", - зазначили у ЦПК.

Відомо, що на наступному засіданні судді мають визначитися із тим, чи накладати на Трубіцина грошове стягнення за неявку.

Наступне засідання призначили на 30 травня.

Раніше київський освітянин Олег Попов повідомив, що депутат Трубіцин спільно з головою Оболонської ДРА Фесиком вимагали у нього хабар за можливість орендувати приміщення під освітній проєкт в Оболонському районі.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ викрило Владислава Трубіцина на отриманні більше 1 млн грн хабаря. Того ж дня САП повідомила депутату про підозру за статтю "прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Житель Миколаївщини отримав 15 років в'язниці за співпрацю з російськими спецслужбами
19 квітня 2024, 22:02
Буданов розповів подробиці знищення російського бомбардувальника Ту-22М3
19 квітня 2024, 21:19
Керівник Комітету з питань етики НАЗЯВО захищає докторську дисертацію у Словаччині
19 квітня 2024, 20:51
Ворог за день здійснив два десятки обстрілів Нікопольського району
19 квітня 2024, 20:36
У Синельниковому росіяни обстрілом вбили цілу родину, вижив лише 6-річний хлопчик
19 квітня 2024, 20:01
Зеленський прибув на місце ракетного удару у Дніпрі
19 квітня 2024, 19:45
На Одещині працювала ППО: що вдалося збити військовим
19 квітня 2024, 19:33
На Дніпропетровщині посадовиця ДПС "звільнила" підприємця від податків на майже 55 млн грн
19 квітня 2024, 19:20
На Прикарпатті затримали чоловіків, які переодягнулися у військових та вкрали чималу суму грошей
19 квітня 2024, 19:03
На Сумщині за державну зраду судитимуть сім'ю агентів ФСБ РФ
19 квітня 2024, 18:45