UA | RU
23 травня 2023, 17:43

Підозрюваний в хабарництві депутат Київради Трубіцин виїхав за кордон і зник, — журналіст

Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого звинувачують у корупції, зник. Він не з’явився на засідання ВАКС по своїй справі та пропустив сесію Київради, його колеги також не знають де він

Про це повідомив журналіст Сергій Грішин, інформує RegioNews.

"Владислав Трубіцин, депутат Київради від фракції "Слуга народу", якого в лютому 2022 року НАБУ взяло на хабарі - зник. 17.05. Він не зʼявився на суд без попередження і відключив телефон. 18.05. Пропустив сесію Київради (а він голова комісії). 19.05. Не привітав виборців з днем вишиванки. Тупо зник", - пише він.

За отриманої журналістом інформацією, Трубіцин виїхав за кордон. "Джерела (зацікавлені) говорять, що він закордоном. Близькому колу нібито пояснив, що поїхав робити операцію зі стентування (ахахахахахахах). І начебто виїхав по листу від однієї спецслужби (я не можу це підтвердити)", - зазначив Грішин.

Журналіст наголошує на тому, що колеги Трубіцина також не знають про його місцеперебування.

"Питав у Мар'яни Безуглої, бо у них минулого літа були ділові стосунки. Вона не знає. Можливо керівник фракції Слуга народу Андрій Вітренко зможе пояснити, де дівся депутат, який вийшов з СІЗО під заставу у 14,88 млн грн? Можливо щось відомо співзасновнику БФ "Рідна Оболонь" (другий співзасновник Трубіцин), голові Оболонської РДА Кирило Фесику? Цікава також думка Спеціалізована антикорупційна прокуратура, чи будете подавати клопотання про зміну запобіжного заходу? ", - зазначає Грішин.

Нагадаємо, 17 травня депутат Трубіцин проігнорував засідання суду по своїй справі. Наступне засідання призначили на 30 травня.

18 травня політичний експерт Олексій Голобуцький розповів, що Трубіцин не з’явився до ВАКС, тому що виїхав з України, попри "електронний браслет".

19 травня голова фракції "Слуга народу" в Київраді Андрій Вітренко заявив, що не знає, чи в Україні Трубіцин.

Раніше київський освітянин Олег Попов повідомив, що депутат Трубіцин спільно з головою Оболонської ДРА Фесиком вимагали у нього хабар за можливість орендувати приміщення під освітній проєкт в Оболонському районі.

Також нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ викрило Владислава Трубіцина на отриманні більше 1 млн грн хабаря. Того ж дня САП повідомила депутату про підозру за статтю "прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Донеччині росіяни вдарили з РСЗВ по Михайлівці: постраждали 5 людей
16 травня 2024, 13:15
Посилення підрозділів: Зеленський провів Ставку в Харкові
16 травня 2024, 12:47
Війська РФ били по Донеччині КАБами і ракетами: загинули двоє цивільних
16 травня 2024, 12:25
Перевірка документів та огляд авто: на Хмельниччині посилили заходи безпеки
16 травня 2024, 12:22
ЗСУ зірвали плани росіян закріпитись у Вовчанську, – Генштаб
16 травня 2024, 11:51
Українці не зможуть оновити дані у ЦНАПах, бо уряд досі не надав доступ до баз
16 травня 2024, 11:41
ЗМІ: ЗСУ можуть поповнити до 100 тисяч бійців, мобілізованих із 25 років
16 травня 2024, 11:27
У Херсоні зросла кількість постраждалих внаслідок авіаудару
16 травня 2024, 11:19
На Луганщині окупанти відключили мобільний зв'язок і встановлюють таксофони, – ОВА
16 травня 2024, 10:59
У Херсоні внаслідок обстрілу призупинили рух тролейбусів
16 травня 2024, 10:42