UA | RU
18 травня 2023, 19:28

Активіст вимагає повернути Трубіцина до СІЗО за порушення умов звільнення під заставу

Депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого звинувачують в хабарництві, порушив умови виходу під заставу, через що має опинитись у слідчому ізоляторі

Про це заявив громадський активіст та журналіст Сергій Грішин у Facebook, коментуючи відсутність Трубіцина на засіданні Київради 18 травня, передає RegioNews.

"Трубіцин, зрозумівши, що прикритись політикою не вийде, просто не зʼявився в судове засідання, попередньо відключивши телефон. Бо розуміє, що НАБУ і САП його запротоколювали з ніг до голови. А сьогодні не прийшов на сесію Київради. Не знаю, чи він втік за кордон, чи переховується в Україні. Але ясно одне. Він порушив умови виходу під заставу і тепер має бути закритий в СІЗО. З чим я його і вітаю", - заявив активіст.

Він зазначив, що Трубіцин, якого минулого року "НАБУ хлопнуло на мільйонному хабарі", досі залишається головою комісії Київради.

"Цей діяч не тільки не пішов з посади голови комісії Київради, не тільки робив вигляд, що нічого не сталось, він вирішив будувати лінію захисту на тому, що його переслідують, через нібито активну позицію по захисту мешканців Оболоні. Почав залякувати місцевих, що парк Наталка забудують генделеками, припаркують там 1000500 авто, тощо. Вчора все вирішилось само собою і стало на свої місця", - підкреслив Грішин.

Як раніше заявив політичний експерт Олексій Голобуцький, депутат Київради від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, якого спіймали на багатомільйонному хабарі, не з’явився до антикорупційного суду, тому що вже виїхав з України.

Як повідомлялось, 17 травня депутат Трубіцин проігнорував засідання суду по своїй справі. На наступному засіданні судді мають визначитися із тим, чи накладати на Трубіцина грошове стягнення за неявку. Наступне засідання призначили на 30 травня.

Раніше київський освітянин Олег Попов повідомив, що депутат Трубіцин спільно з головою Оболонської ДРА Фесиком вимагали у нього хабар за можливість орендувати приміщення під освітній проєкт в Оболонському районі.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ викрило Владислава Трубіцина на отриманні більше 1 млн грн хабаря. Того ж дня САП повідомила депутату про підозру за статтю "прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем".

За версією слідства, депутат у змові зі своїм помічником, директором комунального підприємства, заступниками директорів двох КП і наближеною до депутата особою організували незаконну схему для забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі. 16 лютого 2023 року Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд справи Трубіцина по суті.

Варто зазначити, раніше головний редактор видання "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов повідомив, що Трубіцин, імовірно, вже був судимий. Журналіст опублікував фото рішення Ізюмського міськрайонного суду Харківської області, в якому йдеться, що Трубіцин підробив посвідчення інспектора з енергонагляду і вирушив з "документом" проводити перевірки на ринках Харкова.

Також нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що депутат Київради Владислав Трубіцин за період із серпня по листопад 2022 року організував чотири благодійні аукціони, метою яких було оголошено збір коштів на допомогу ЗСУ та загонам територіальної оборони. На кожному з таких аукціонів збиралося близько 3-4 млн гривень, що за підсумками чотирьох заходів становило 14,5 млн гривень. При цьому ці аукціони мають ознаки шахрайства – депутат не відзвітував про отримані на аукціонах кошти, також відомо, що в аукціонах брали участь підставні особи.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Конфлікт через дівчину: на Житомирщині вчитель вбив колишнього 17-річного учня
28 квітня 2024, 03:22
У зоні бойових дій дедалі більше з'являється танків-ангарів
28 квітня 2024, 01:30
На Миколаївщині двоє молодиків підірвалися на касеті від "Урагану"
28 квітня 2024, 00:46
На Прикарпатті засудили жінку за спробу вбивства 12-річної дівчинки та викрадення двох дітей
27 квітня 2024, 23:17
ДТП у Броварах: президент ухвалив кадрове рішення
27 квітня 2024, 21:16
В СБУ розповіли, скільки російської техніки знищили за два тижні та показали відео
27 квітня 2024, 20:12
У Міноборони розповіли про альтернативу ТЦК після отримання повістки
27 квітня 2024, 18:01
Над Одещиною знищили два розвідувальні дрони росіян
27 квітня 2024, 17:28
Окупанти обстріляли Станіслав на Херсонщині: є постраждала
27 квітня 2024, 16:49
Україна не зверталася до Польщі щодо видачі чоловіків, – посол
27 квітня 2024, 16:27